Beach Dames U16 winnen ook derde wedstrijd op het EK

In de derde wedstrijd op het EK zijn de Beach Dames U16 er opnieuw met de winst vandoor gegaan. In een spannend duel was de ploeg van bondscoach Frank Fokkens met 2-0 te sterk voor Frankrijk. Hiermee is de ploeg verzekerd van de kwartfinales. Morgen wachten om 10:00 uur in de laatste poulewedstrijd de Duitse leeftijdsgenoten. De wedstrijden zijn live te zien op www.ehftv.com

Esmee Stege opende de score met een pirouette tegen Frankrijk. De tegenstander zette daar direct een tweepunter tegenover. Vanuit het doel schoot Tess Jansen Nederland op voorsprong, een rake pirouette was het antwoord van de Franse dames. Sterre Jansen was succesvol in de afronding, maar de specialist van Frankrijk noteerde ook een doelpunt. De Nederlandse specialiste Stacey de Vries vond het net. Frankrijk noteerde een eenpunter, waardoor Oranje via Esmee Stege een voorsprong kon pakken: 10-7. De Fransen schoten een penalty achter keepster Tess Jansen.

Nederland pakte de draad op en wist na een onderschepping in de dekking van Ilva Blom een gat te slaan. Twee doelpunten op rij zorgden voor een verschil van vijf: 14-9. De ploeg van Frank Fokkens werd wat slordig in het balverlies waardoor de tegenstander toch nog terug kon komen halverwege de eerste set. De aansluitingstreffer werd gescoord: 14-13. Met goede reddingen van Naomi Walther en blocks van met name Ilva Blom wist Oranje toch weer verder uit te lopen. Lisa Wolf en Sterre Jansen waren beiden twee keer trefzeker. Esmee Stege bepaalde de eindstand van de eerste set op 24-19.

De Franse dames veroverden de bal en scoorden het eerste doelpunt van de tweede set. Tot aan 6-6 bleven de teams om en om scoren. Ilva Blom was twee keer succesvol vanuit een vliegertje en Sterre Jansen maakte een pirouette. Frankrijk pakte vervolgens een voorsprong door scherper te zijn in de afronding: 9-12. Een doelpunt van specialist Esmee Stege bracht de spanning weer terug. Nederland kon daarna in het spoor van de tegenstander blijven en maakte telkens de aansluitingstreffer, maar verder kwam het team nog niet. Met nog twee minuten te spelen zette specialist Stacey de Vries de ploeg op voorsprong: 17-16. Een spannende slotfase brak aan. Frankrijk wist een pirouette tegen de touwen te schieten, maar Sterre Jansen deed datzelfde aan de andere kant: 19-18. Een penalty in de laatste tien seconden werd verzilverd door het Franse team. Een time-out moest een aanvalsplan opleveren voor Oranje. Dat gebeurde, Sterre Jansen hield haar hoofd koel en schoot Nederland naar de winst: 21-20.