Beach Heren boeken knappe overwinning op Frankrijk en verliezen van Zwitserland

De Beach Heren hebben op de tweede dag van het Championship gewonnen en verloren. In de eerste wedstrijd van de dag was de ploeg knap met 2-0 te sterk voor Frankrijk. Later op de dag verloor de ploeg van bondscoach Danny Baijens met 2-1 van Zwitserland. Morgen wacht Italië om 15:15 in de laatste poulewedstrijd. Het duel is live te zien op www.ehftv.com

Nederland-Frankrijk
Nederland begon scherp aan de wedstrijd en kwam op voorsprong dankzij een penalty die werd benut door Max Voermans. Frankrijk pakte op voorsprong maar Nederland kwam al snel weer langzij. De Nederlandse specialist Jordy Baijens bracht met een goede actie de stand op 6-6. Jasper Robben blokte een Frans schot en Rik Coenders had een knappe redding in huis na een schot van de Franse specialist. Het was stuivertje wisselen in deze fase en met een mooie vlieger die succesvol werd afgerond door Thomas Robben kwam Nederland weer gelijk.

Dankzij goed werk in de dekking kreeg Nederland de kans om op voorsprong te komen. Deze kans werd niet benut, waarna de Franse ploeg wel koelbloedig afrondde. Thomas Robben bracht Nederland weer langszij met een mooie piroutte. Het ging gelijk op, maar Nederland kwam op een 11-10 voorsprong. Met nog anderhalve minuut op de klok had Rik Coenders een belangrijke redding op het onderhandse schot van de Franse aanvallers. Nederland kreeg opnieuw de kans om de set naar zich toe te trekken. Met een prachtige pirouette plaatste Silas Speckmann de bal succesvol achter de Franse keeper. Ook Frankrijk bleef scoren en kwam op een punt van Nederland. Jordy Baijens maakte de beslissende 15-12. Frankrijk scoorde niet meer en daarmee won Nederland knap de eerste set.

De tweede set startte Nederland weer sterk. Jasper Robben gooide de eerste goal tegen de touwen. De Franse specialist deed iets terug, waarna Nederland heel snel weg was en de stand op 4-2 bracht dankzij Silas Speckmann. Frankrijk kreeg een penalty, maar deze werd knap uit de goal gehouden door Rik Coenders. Het Nederlandse publiek liet van zich horen en ging achter de ploeg staan. Frankrijk was slordig in de aanval en Nederland ging er weer als een speer vandoor. Max Voermans miste een penalty waardoor de stand bleef steken op 4-2. Nederland was nog niet helemaal scherp in de aanval en gooide de bal weg. Frankrijk kon langzij komen. Silas Speckmann benutte een penalty en zette Nederland op een 6-3 voorsprong. Jordy Baijens vond als specialist knap het doel en scoorde de 8-3.

De Nederlandse dekking stond als een huis waardoor de Nederlandse keeper Rik Coenders kon uitblinken. Frankrijk wist het doel weer te vinden en kwam wat dichterbij tot 8-5. Vanaf dat moment kwam de Nederlandse aanvalsmachine pas echt op stoom. Thomas Robben rondde strak af en bracht Nederland op een 10-5 voorsprong. Opnieuw werkte de dekking goed samen en werd voorkomen dat Frankrijk kon afronden. Thomas Robben rondde opnieuw zuiver af en bracht Nederland op een 12-5 voorsprong. Jordy Baijens zette goed door en bracht de stand vervolgens op 14-5. In korte tijd sloeg de ploeg een groot gat.

Frankrijk neemt een time out, maar zonder succes. Rik Coenders bleef uitblinken en had vaak antwoord op de schoten van de Fransen. De Nederlandse dekking werkte ontzettend hard en opnieuw pakte Rik Coenders een doelpoging van de Fransen. Met nog twee en een halve minuut te spelen doet Frankrijk weer wat terug en komt tot 14-7. Nederland stuit vervolgens op de Franse keeper. De Franse ploeg scoort opnieuw en brengt de stad op 14-9.

Nu is het de Nederlandse bondscoach Danny Baijens die zijn ploeg even naar de kant haalde. Dit betaalde zich gelijk uit want Nederland rondde koelbloedig af en Rik Coenders had weer een fantastische redding in huis. Nederland kwam op een 16-9 voorsprong. Thomas Robben deed vanaf rechts ook weer een duit in het zakje en bracht zijn ploeg op 18-9. Frankrijk maakte nog een goal en kwam op 18-11. Frankrijk maakte de laatste goal van de wedstrijd, maar dit deed niks af aan het feit dat Nederland ook de tweede set won met 18-13. Op het zand wordt de 2-0 overwinning gevierd met de supporters. Een knappe overwinning van de Beach Heren.

Nederland-Zwitserland
Pas na ruim twee minuten werd er voor het eerst gescoord. Het was Thomas Robben die Nederland met een rake pirouette op voorsprong bracht. De ban leek gebroken voor beide teams, Zwitserland maakte direct de gelijkmaker. Het ging lang gelijk op in de eerste set. De ploegen wisselden doelpunten af met slordigheden in de aanval. Namens Nederland waren Jordy Baijens, Silas Speckmann (3x) en Thomas Robben trefzeker. Zwitserland noteerde even vaak een tweepunter: 12-12.

Dit bleef het beeld van de eerste set. Jordy Baijens was goed op schot en maakte in de slotfase drie doelpunten als specialist. Met nog minder dan een halve minuut te spelen zorgde hij voor de 18-18. Met nog één aanval te gaan wist Zwitserland wat het moest doen: scoren. Een time-out werd genomen. Dit leidde tot een doelpunt in de laatste seconden waardoor de eerste set met 18-20 naar de Zwitserse spelers ging.

De Beach Heren vlogen uit de startblokken in de tweede set. Specialist Jordy Baijens en Silas Speckmann (2x) zorgden voor een flinke voorsprong: 6-0. Via een pirouette scoorde de tegenstander. Silas Speckmann deed dit ook, met zijn derde doelpunt alweer. De Zwitserse mannen konden terugkomen door slordigheden in de Nederlandse aanval. Een penalty en pirouette zorgden voor een 8-6 stand. Met vier doelpunten op rij wist Nederland een verschil van tien op het scorebord te zetten: 16-6.

Het team stond goed in de dekking en de keepers brachten een aantal keer knap redding. Twee doelpunten van de Zwitsers waren niet genoeg om Nederland uit de wedstrijd te halen. Thomas Robben was zeer succesvol in de afronding in de slotfase. Hierdoor won Oranje de tweede set ruim met 22-13.

Shoot-outs moesten beslissing brengen in de wedstrijd. Silas Speckmann benutte de eerste mogelijkheid van Nederland. Zwitserland wist ook raad met de geboden kans en zette de stand gelijk. Van grote afstand zag Thomas Robben ook zijn poging achter de keeper belanden. Aan de andere kant was Zwitserland ook trefzeker. Jasper Robben zette Oranje opnieuw op voorsprong: 6-4. De stand werd weer snel gelijk getrokken door de tegenstander. De mogelijkheid van Sander Broeders miste op een haar na de Zwitserse goal. Met een rake shoot-out draaide de stand en pakte Zwitserland de voorsprong. Jordy Baijens verzilverde zijn kans en maakte de 8-8. Het was de tegenstander dat de laatste poging mocht nemen en dit slim deed. Met een schot pakten zij de winst in de wedstrijd en werden de shoot-outs met 8-9 gewonnen.