Bulgarije te sterk voor Beach Heren U16

Na gisteren twee keer verloren te hebben van Frankrijk en Kroatië stond er vandaag een nieuwe wedstrijd op het programma voor de Beach Heren U16. Bulgarije was de tegenstander en had net als de Nederlandse jeugdploeg nog geen punten gepakt dit EK.

Aan het begin van de eerste set was het de tegenstander dat de score opende. De Beach Heren U16 maakten gelijk dankzij een knappe goal van Robert Hilgers vanuit het eigen doelgebied. Dit betekende de 2-2. Deze goal gaf hij een sterk gevolg met een aantal goede reddingen. De Nederlandse jeugdploeg creëerde kansen, maar had veel moeite om de bal tegen de touwen te gooien. Aan de andere kant hield Robert Hilgers zijn ploeg in de set door Bulgaarse kansen om zeep te helpen. Hij bleek vaak een sta in de weg. Nederland kreeg de kans om op gelijke hoogte te komen maar was niet zorgvuldig genoeg. Met een mooie lob sloeg Bulgarije vervolgens een gaatje en bracht de stand op 4-8.

Mitchel Luijten en Siebe Speckmann scoorden maar de Bulgaarse aanval was op dreef. De stand bleef even steken op 8-12, maar Nederland vond de aansluiting en stond goed te verdedigen. De kans op de gelijkmaker werd opnieuw niet verzilverd. Bulgarije maakte de 11-15. Met nog een halve minuut op de klok deed Nederland alles wat het kon en scoorde nog een mooie goal, maar het was helaas niet genoeg voor de setwinst. Het team van bondscoach Rob Stuart verloor de eerste set met 14-17.

Nederland begon goed aan de tweede set en pakte de leiding dankzij een mooie pirouette van Senna Jansen. Bulgarije maakte al snel de gelijkmaker en opnieuw bleek de Bulgaarse keeper een sta in de weg voor de Nederlandse talenten. Bulgarije scoorde de 2-6, terwijl Nederland kansen bleef missen. Met een mooie vlieger afgerond door Thijs van der Kooij kwam Nederland weer dichterbij tot 4-6. Daarna begon de Bulgaarse aanvalsmachine pas echt te lopen. Ze scoorden meerdere punten op rij, terwijl Nederland het doel niet wist te vinden.

De Nederlandse dekking straalde minder energie uit en ook Robert Hilgers had geen antwoord meer op de krachtige schoten van Bulgarije. De aanvallers bleven ook veel moeite houden met de Bulgaarse keeper. Bulgarije sloeg een groot gat en kwam 4-16 voor. Met name de specialist van Bulgarije weet veelvuldig de Nederlandse keeper te verschalken.

Nederland doet met nog vijf minuten op de klok wat terug en brengt de stand op 6-18. Thijs van der Kooij verzilvert een strafworp en brengt de stand op 8-20. Nederland scoort dankzij Siebe Speckmann en brengt de stand op 10-21. Met een goede individuele actie brengt Mitchel Luijten de stand vervolgens op 12-21. Nederland scoort in de laatste paar seconden nog een knappe goal, maar kan daarmee setverlies niet voorkomen. De Nederlandse jeugdploeg verliest met 2-0 van Bulgarije.