Beach Heren sluiten dag af met winst op Zwitserland.

De Beach Heren begonnen sterk aan de partij. Al snel keek de formatie van bondscoach Danny Baijens aan tegen een 6-0 voorsprong. Vliegers kwamen goed en de afronding was perfect. Daarna wisselde Nederland en Zwitserland elkaar af met scores. De broertjes Robben (Thomas en Jasper) waren verantwoordelijk voor de vierde en vijfde Nederlandse score. Na vier minuten spelen stond het 10-4. Zwitserland ging iets offensiever verdedigen en schoten met scherp in de aanval, hiermee trokken ze de stand weer gelijk: 10-10.

Tot 14-14 bleef de stand in evenwicht. Weer dankzij de broertjes Robben liep Nederland uit, ditmaal naar een 18-14 tussenstand. De vliegertjes die Nederland veelvuldig speelde kwamen goed aan, waarmee de eerste set met 22-18 werd gewonnen.

De tweede set ging in de beginfase erg gelijk op. Zowel Nederland als Zwitserland scoorden makkelijk. Tot 10-10 ging er weinig fout. In de Nederlandse aanval maakte Silas Speckmann een loopfout en in de verdediging kreeg Thomas van Ophem zijn tweede uitsluiting en dus een rode kaart. De Zwitseren profiteerde hiervan en maakten drie scores op een rij: 10-16. Met nog enkele minuten moest ook Jordy Baijens het veld verlaten na een directe rode kaart voor het verkeerd verdedigen van de Zwitserse specialist. Deze actie van de arbiters leverde veel commotie op in en naast het veld. Nederland was niet meer bij machten om de achterstand weg te poetsen en verloor de tweede set met 14-26.

In de allesbeslissende shoot-outs waren er nog vijf veldspelers en twee keepers over aan Nederlandse kant. De eerste acht shoot-outs (vier van Nederland en vier van Zwitserland) werden afgesloten met een tweepunter. Bij de laatste shoot-out van Zwitserland trok Jasper Robbben het keepersshirt aan en wilde de bal blokken. Hij deed dit met verve en zorgde ervoor dat de bal het doel niet vond. Milan Peters bezorgde met een sprongschot in de laatste shoot-out het beslissende punt. Nederland won de shoot-out serie met 9-8, en pakt hiermee twee zeer belangrijke punten.

Zondag 10 juli wachten de laatste twee poulewedstrijden. Dan zijn Tsjechië en Polen de tegenstanders.