Beach Heren U16 dicht bij goed resultaat tegen Oekraïne en Portugal

De Beach Heren U16 waren zowel tegen Oekraïne als Portugal dicht bij een goed resultaat. In de eerste wedstrijd van de dag werd in beide sets nipt verloren van Oekraïne: 26-24 en 25-24. Tijdens de tweede wedstrijd moesten shoot-outs de winnaar bepalen. De Portugezen waren koelbloedig en scoorden al hun pogingen. Helaas moest Nederland de overwinning aan hen laten na een goede eerste set.

Portugal-Nederland
Senna Jansen scoorde de eerste goal van de wedstrijd. Daan Krijgsman en Mitchel Luijten (2x) wisten de keeper te passeren. Dankzij een treffer van Senna Jansen kwam Nederland 6-10 voor. Specialist Siebe Speckmann hield de marge van vier punten in stand na een hard schot vanaf de zijkant: 8-12.

De Portugezen scoorden twee keer op rij en trokken de stand gelijk. Specialist Sven Oostendorp gooide de bal hard tegen de touwen. Dankzij Siebe Speckmann en Mitchel Luijten hield Nederland het initiatief in de set: 20-18. Vlak voor tijd wist Portugal een tweepunter te maken. Nederland nam een time-out om een aanvalsplan te smeden voor de slotseconden. Daan Krijgsman maakte een eenpunter, maar er stonden nog een aantal tellen op de klok. Nederland hield het doel leeg en trok de setwinst naar zich toe: 21-20.

In de tweede set kwam Portugal snel op 8-2 voor. Senna Jansen verkleinde de achterstand even, maar de Portugezen gingen vervolgens zuiverder met hun kansen om en liepen uit naar 14-4. Daar was Mitchel Luijten het duidelijk niet mee eens. Zes keer was hij degene die namens Nederland scoorde. Hij bracht de stand eigenhandig terug tot 18-14. Dichterbij kwam Nederland niet. Portugal vond twee keer het net en won de tweede set uiteindelijk ruim met 26-18.

Shoot-outs moesten de beslissing brengen. Aan Nederlandse kant lukt het Thijs van der Kooij en Sven Oostendorp niet om het net te vinden. De shoout-outs van Senna Jansen, Siebe Speckmann en Mitchel Luijten waren welk raak. De Portugezen wisten alle shoot-outs te verzilveren en wonnen zo met 10-6.

Oekraïne-Nederland
Beide landen ontliepen elkaar heel weinig. De sets werden beslist op de details en helaas moest Nederland daarin twee keer aan het kortste eind trekken. De eerste set ging in de slotfase met 26-24 verloren.

In de tweede set waren beide landen weer erg aan elkaar gewaagd. De stand was getuige; 14-14, 16-16, 18-18, 20-20, 22-22. Daan Krijgsman zette Nederland vlak voor tijd aan de goede kant van de score. Oekraïne wist geen doelpunt te maken, waardoor de Beach Heren U16 pole position hadden op de setwinst. Vlak voor tijd leden ze balverlies waardoor de specialist van Oekraïne de stand weer gelijk kon trekken.

Nederland leek de bal te veroveren in de golden score, maar werd teruggefloten door de scheidsrechters. De bal werd gevangen in plaats van weggetikt, waardoor het balbezit naar de tegenpartij ging. Ze maakte een eenpunter en trokken zo de overwinning naar zich toe. De tweede set werd afgefloten bij een stand van 25-24 op het scorebord.