Beach Heren U16 verliezen ruim van Polen

De laatste wedstrijd in de tussenronde is ook verloren door de Beach Heren U16. Ondanks de goede strijdlust was Polen met 2-0 te sterk voor de ploeg van bondscoach Rob Stuart. Morgen speelt het team nog een laatste wedstrijd, de tegenstander en het tijdstip worden later bekendgemaakt.

Mitchel Luijten scoorde het eerste doelpunt van de wedstrijd. Al snel maakte Polen gelijk. Opnieuw was Mitchel Luijten trefzeker. Daar zette de tegenstander een rake pirouette tegenover. Nederland noteerde een eenpunter via Daan Krijgsman, hierdoor pakte Polen in de volgende aanval de voorsprong door wel maximaal te scoren. Met zijn derde doelpunt van de middag zette Mitchell Luijten de stand op 6-7. De missers die volgden werden genadeloos afgestraft door de Polen. Er stond direct een 12-7 achterstand op het scorebord. Via Daan Krijgsman deed Nederland iets terug, maar de Poolse leeftijdsgenoten waren sterker in deze set. Ze konden uitlopen naar 18-9 waardoor de set beslist was. Mitchel Luijten en Dana Krijgsman bepaalden de eindstand op 18-13.

In de tweede set pakte Polen snel de voorsprong 4-0. Nederland kon toch in het spoor blijven met goed aanvalsspel. Nadat Polen van de penaltystreep de 10-6 maakte was het Oranje dat de kansen benutte. Senna Jansen en Sven Oostendorp zorgden voor de gelijkmaker: 10-10. Polen was er daarna toch weer snel vandoor. In no-time keek Nederland tegen een 18-12 achterstand aan. De jongens bleven voor elke bal vechten, maar ze vergaten zichzelf te belonen. Het team kwam de achterstand niet meer te boven. Mitchel Luijten scoorde nog tweemaal en Daan Krijgsman bepaalde de eindstand op 26-18.