Beach Heren verliezen na shoot-outs van Italië

De Beach Heren hebben na shoot-outs van Italië verloren. De eerste set werd met 26-28 gewonnen door de Italianen, waarna Oranje met 19-14 de tweede set naar zich toetrok. In de shoot-outs moest de ploeg van Danny Baijens de winst aan de tegenstander laten. Later op de avond speelt de ploeg de volgende wedstrijd.

Thomas Robben opende de score. De Italianen kwamen snel op gelijke hoogte. Opnieuw was Thomas Robben via een pirouette trefzeker, de Italiaanse specialist zette daar een doelpunt tegenover. Ook de Nederlandse specialist, Jordy Baijens, vond het net. Toch kwam de tegenstander opnieuw tot scoren. Na een mooie schijnbeweging zette Sander Broeders de dekking op het verkeerde been, de specialist rondde zijn kans direct succesvol af. Een blok van Jasper Robben en Milan Peters zorgde ervoor dat Oranje afstand kon nemen. Jordy Baijens verzilverde de mogelijkheid en zette de 10-6 stand op het scorebord.

Italië kon dit gat niet direct dichten. Tot aan 16-12 bleef het verschil vier doelpunten. Met twee Italiaanse goals op rij werden de missers van Nederland afgestraft: 16-16. Dit leverde een spannende slotfase van de eerste set op. De teams scoorden om en om. Max Voermans was succesvol vanuit vliegertjes. Met nog vijftien seconden te spelen stond het 26-26, in de time-out werd door Oranje een aanvalsplan gesmeed. Dit werd niet goed uitgevoerd waardoor Italië het balbezit had. In een leeg doel werd de winnende goal gemaakt: 26-28.

Italië opende de score in de tweede set. Met een pirouette bracht Silas Speckmann Nederland op gelijke hoogte. Een rake penalty zorgde weer voor een voorsprong van de Italianen. Thomas Robben benutte zijn kans en zorgde voor een evenwicht op het scorebord. Opnieuw kwam Italië voor te staan en was het weer Thomas Robben die de gelijkmaker noteerde: 6-6. Nederland nam het initiatief in de wedstrijd over en was scherp in de dekking en afronding. Specialist Jordy Baijens schoot raak en Silas Speckmann verzilverde een penalty: 10-6.

Deze voorsprong werd door de Italianen weggepoetst. Met nog drie minuten te spelen stond het 10-10. Nederland pakte de draad weer op en kwam via Jordy Baijens en Thomas Robben weer aan de goede kant van de score terecht: 14-10. Een rake pirouette van de Italiaanse mannen bracht de spanning weer terug. Thomas Robben benutte vervolgens een penalty. Met een knappe redding weerhield Mark Kooij de tegenstander van het scoren. Aan de andere kant maakte Thomas Robben, met nog dertig seconden te spelen, slim een eenpunter: 17-12. Jordy Baijens deed ook nog een duit in het zakje en verzekerde Nederland van de setwinst in de tweede set. De eindstand werd bepaald op 19-14.

Shoot-outs moesten de beslissing in de wedstrijd gaan brengen. De Italiaanse keeper scoorde de eerste poging. Silas Speckmann deed hetzelfde aan de andere kant met een snoeihard shot tegen de touwen. Ook de tweede poging van beide teams was succesvol, namens Oranje was het Thomas Robben die raak schoot. Keeper Jasper Robben had een knappe redding in huis en wist vervolgens zijn eigen kans te verzilveren: 6-4. De vierde poging van Italië vond het net en ook Milan Peters scoorde. De vijfde poging van de tegenstander ging raak, maar Jordy Baijens miste waardoor de shoot-out reeks verder ging.

Ook in zijn tweede kans was Thomas Robben trefzeker. Aan de andere kant werd ook gescoord. Silas Speckmann deed hetzelfde met zijn tweede poging. Het bleef gelijk opgaan, ook Italië scoorde. Jasper Robben miste zijn shoot-out, Italië had de winst voor het grijpen. Via een tactische worp werd er een eenpunter gescoord en won Italië de wedstrijd met 2-1.