Beach Dames U16 verliezen halve finale van Hongarije

De Beach Dames gaan strijden om de bronzen medaille op het EK. In de halve finale was Hongarije in twee sets te sterk. In de eerste set was Nederland dichtbij een goed resultaat na een comeback, maar de Hongaarse ploeg kon de tijd uitspelen met 18-19 op het scorebord. De tweede set werd ruim gewonnen door de tegenstander: 16-19. Nederland gaat om 13:30 uur spelen om het brons tegen Oekraïne. De wedstrijd is live te volgen op EHFTV.com.

Hongarije maakte de eerste tweepunter van de wedstrijd. Sterre Jansen begon uitstekend aan de wedstrijd. Ze benutte een penalty en wist een pirouette succesvol af te ronden: 4-2. Beide ploegen waren in het begin aan elkaar gewaagd. Esmee Stege vond het net. Ondanks goede reddingen van Tess Jansen wist Hongarije drie keer op rij te scoren en 6-10 voor te komen. Sterre Jansen had een penalty gemist, maar wist Nederland met een vlieger weer in het juiste spoor te brengen: 8-10.

Nederland maakte aanvallend fouten en mistte een paar kansen. De Hongaarse specialiste vond makkelijk het net en bereidde de voorsprong uit naar 8-16. Nederland deed wat terug. De Hongaarse ploeg verdedigde offensief. De Beach Dames U16 hadden daar aan het begin moeite mee. Lisa de Wolf vond een gaatje een rondde haar pirouette goed af: 12-17.

Hongarije maakte de volle twee punten. Nederland verdedigde goed en kreeg grip op Hongarije. Aanvallend wisten Sterre Jansen en Esmee Stege te scoren met een pirouette: 16-19. Nederland kreeg de kans om de aansluitingstreffer te maken. Esmee Stege mocht aanleggen voor een penalty, maar deze werd gepakt door de Hongaarse keeper. Vlak voor tijd wist Esmee Stege alsnog het net te vinden, maar de tijd op de klok tikte weg in het voordeel van Hongarije. Zij wonnen de set met  18-19.

In de tweede set keek Nederland in no-time tegen een ruime achterstand aan: 2-10. Hongarije ging zuiver met de kansen om terwijl Nederland technische fouten maakte. De Hongaarse ploeg strafte dat genadeloos af. Esmee Stege wist te scoren met een pirouette en Sterre Jansen verzilverde een penalty: 6-12. Dichterbij kwam Nederland niet. Hongarije maakte een run van vijf punten en liep verder uit.

Esmee Stege, Sterre Jansen (2x), Lisa de Wolf en Stacey de Vries vond het net, maar Hongarije bleef zelf ook trefzeker. De Hongaren wonnen de tweede set ruim met 16-29.