Beach Heren verliezen na shoot-outs van Polen

De Beach Heren hebben hun een na laatste wedstrijd op het EHF Championship verloren van Polen. De eerste set wist de ploeg van Danny Baijens over de streep te trekken met 20-21. In de tweede set was Polen duidelijk de betere ploeg: 28-16. De shoot-outs werden gewonnen door de tegenstander. Nederland speelt nog een wedstrijd. Vanmiddag om 15:45 uur is Tsjechië de laatste tegenstander.

Silas Speckmann bracht Nederland 2-0 voor. Beide ploegen scoorden lange tijd in al hun aanvallen. Aan Nederlandse kant was Thomas Robben zeer trefzeker. Hij verschalkte de keeper met een vlieger, twee pirouettes en een penalty. De Nederlandse specialist Sander Broeders had ook een duit in het zakje gedaan: 10-12. De Beach Heren zagen Polen drie keer op rij scoren.

Nederland poetste de achterstand snel weg. Thomas Robben maakte weer een goede pirouette en na een redding wist keeper Mark Kooij de bal in het lege doel aan de overkant te gooien: 16-16. Beide ploegen ontliepen elkaar weinig. Polen maakte een tweepunter, maar Silas Speckmann zette daar twee pirouettes tegenover waardoor Nederland aan de goede kant van de score kwam: 18-20.

De dekking werkte goed samen met de keeper waardoor Polen van het scoren afgehouden kon worden. Nederland miste in de aanval. De Poolse ploeg trok de stand gelijk: 20-20. Spannende minuten braken aan. De Poolse doelman redde een schot van de Nederlandse specialist. Nederland blokte de aanvalspoging van Polen met nog enkele seconden op de klok. Danny Baijens riep zijn ploeg naar de kant. De Beach Heren hadden aan een punt genoeg om de setwinst te pakken. Dat liet Silas Speckmann zich geen twee keer vertellen. Hij wist het net te vinden en zo won Nederland met 20-21.

In de tweede set ging Polen er als een speer vandoor. In no-time stonden ze 10-2 voor. Thomas Robben had gescoord met een pirouette. Polen ging zuiver met hun kansen om terwijl Nederland moeilijk tot scoren kwam. Specialist Sander Broeders wist de Poolse keeper te verschalken: 10-4. Polen maakte vijf punten achter elkaar, waardoor ze uit het zicht waren van Oranje.

Thomas Robben draaide goed om zijn as en verzilverde een penalty, maar de voorsprong was comfortabel voor Polen: 18-8. De Poolse ploeg besloot eenpunters te gaan maken in de slotfase van de set. Dat betaalde zich uit. Jasper Robben, Silas Speckmann en Milan Peters vonden namens Nederland het net. Polen bracht de setstand op 28-16.

Polen verzilverde hun eerste twee shoot-outs. Silas Speckmann had een technische fout gemaakt waardoor zijn doelpunt werd afgekeurd. Thomas Robben vond wel het net: 4-2. Polen schoot de bal op de baal, waarna Jasper Robben de stand weer gelijk trok. De Poolse ploeg benutte hun kans. Max Voermans stuitte op de Poolse keeper. De tegenstander had genoeg aan eenpunter en maakte die: 7-4. De shoot-out werd afgesloten door Milan Peters die voor de vorm raak schoot.