Loting European Cup bekend voor Nederlandse clubs

Loting European Cup bekend voor Nederlandse clubs

Op dinsdag 19 juli heeft de loting plaatsgevonden voor de European Cup. Verschillende Nederlandse clubs nemen deel aan de Europese competitie.

Dames
Bij de vrouwen zijn er vier teams vertegenwoordigd in de tweede ronde: Cabooter Group/Handbal Venlo, Westfriesland/SEW, JuRo Unirek/VZV en HV Quintus. In de weekenden van 8/9 en 15/16 oktober nemen de ploegen het in een tweestrijd op tegen hun opponent. De winnaars komen op 18 oktober in de pot bij de loting voor ronde drie, die op 3/4 en 10/11 december plaatsvindt.

De loting bij de vrouwen:
Eurobud JKS Jaroslaw (POL) vs Cabooter Group/HandbaL Venlo (NED)
Lugi Dam (SWE) vs Westfriesland/SEW (NED)
JuRo Unirek/VZV (NED) vs Dicken (FIN)
GAS Kamaterou (GRE) vs HV Quintus (NED)

Heren
Bij de mannen trekt Hurry-Up Europa in. In de eerste ronde die gespeeld wordt op 10/11 en 17/19 september wacht Berchem. De club uit Luxemburg is de opponent. Als de ploeg van hoofdcoach Joop Fiege doorgaat komen ze bij de loting voor de tweede ronde mogelijk de Nederlandse clubs KRAS/Volendam en Kembit/LIONS tegen. De tweede ronde wordt gespeeld op 29/30 oktober en 5/6 november.

De loting bij de mannen:
HC Berchem (LUX) vs Drenth Groep Hurry-Up (NED)