Dames U18 zetten puntjes op de ‘i’ voor het WK

Dames U18 zetten puntjes op de ‘i’ voor het WK

De Dames U18 vertrekken over een week naar Noord-Macedonië voor het WK. De voorbereiding op het eindtoernooi is in volle gang. De jeugdploeg werkt momenteel meerdere trainingen af op Papendal en zet daar de puntjes op de ‘i’. Bondscoach Ricardo Clarijs heeft zestien speelsters geselecteerd voor het WK, dat van 30 juli t/m 10 augustus plaatsvindt in Skopje.

De Nederlandse talenten hebben een goede generale repetitie achter de rug. Op zondag 10 juli speelden ze een oefenwedstrijd tegen Frankrijk. De Franse meiden werden na een goede wedstrijd met 22-25 verslagen.

De Dames U18 treffen Slovenië, Guinee en Roemenië in de poulefase van het WK. De eerste twee landen in de poule plaatsen zich voor de Main Round. De nummers drie en vier spelen voor de President’s Cup. Op zondag 7 augustus worden de kwartfinales gespeeld. Een dag later, op maandag 8 augustus worden de halve finales gespeeld. De winnaar van het toernooi wordt op woensdag 10 augustus bepaald.

Speelschema poulefase WK:
30 juli 18:30 uur Nederland-Slovenië
1 augustus 14:00 uur Nederland-Guinee
2 augustus 16:30 uur Roemenië-Nederland

WK-selectie Dames U18:

Naam Club
Rozemarijn Alderden OTTO Work Force/VOC Amsterdam
Donna Bakker OTTO Work Force/VOC Amsterdam 
Nomi In de Braekt Geonius/V&L
Judith van der Helm HV Quintus
Lynn Holtman PCA Kwiek
Minke van Katwijk Cabooter Group/Handbal Venlo
Roos Knijn Westfriesland SEW 
Jalisha Loy OTTO Work Force/VOC Amsterdam 
Daphne Luchies PCA Kwiek
Romée Maarschalkerweerd OTTO Work Force/VOC Amsterdam 
Alieke van Maurik HV Quintus
Bianca Schanssema HV Quintus
Romy Stadens E&O
Veerle Steijns Geonius/V&L
Loïs van Vliet OTTO Work Force/VOC Amsterdam 
Nikki van der Vorst OTTO Work Force/VOC Amsterdam