Dames U18 verslaan Duitsland in de Main Round

De Dames U18 hebben de eerste wedstrijd in de Main Round op het WK gewonnen van Duitsland. Het werd 31-25, bij rust had de ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs een minimale voorsprong: 14-13. Op vrijdag 5 augustus speelt Nederland de laatste wedstrijd in de Main Round tegen Korea om 14:30 uur. De wedstrijden zijn live te zien op Viaplay.

Duitsland maakte het eerste doelpunt van de wedstrijd. Het duurde niet land voordat ook Nederland er eentje in had liggen, Jalisha Loy zette goed door. Alieke van Maurik zag een gaatje in de Duitse dekking en rondde fraai af. De Oosterburen wisten, ondanks goede reddingen van Bianca Schanssema, weer op gelijke hoogte te komen: 2-2. Een twee minuten tijdstraf aan Duitse kant gaf Nederland veel ruimte in de aanval. Daphne Luchies schoot van afstand raak, Romée Maarschalkerweerd was het eindstation van een prachtige aanval en Loïs van Vliet was trefzeker uit de linkerhoek: 5-2.

Toch wist de tegenstander de achterstand ongedaan te maken. Na tien minuten spelen was het scorebord weer in evenwicht. De wedstrijd bleef gelijk op gaan tot aan 11-11. Daarna pakte de ploeg van bondscoach Ricardo Clarijs een klein gaatje. Jalisha Loy schoot raak en Rozemarijn Alderden deed hetzelfde van afstand. Ondanks een doelpunt van de rechterhoek van Duitsland zette Rozemarijn Alderden het verschil weer op twee. De ruststand werd door een rake penalty van de tegenstander bepaald op 14-13.

Nederland kwam scherp uit de kleedkamer en dat betaalde zich direct uit in doelpunten. Daphne Luchies schoot twee keer raak en Donna Bakker rondde een break-out goed af: 17-13. Duitsland kon vanaf de cirkel scoren. Vervolgens was Nikki van der Vorst met een aantal knappe reddingen belangrijk voor de Nederlandse ploeg. De dekking stond ook goed en onderschepte meerdere ballen die leidden tot tegenaanvallen. Nederland wist met snelle acties afstand te nemen van Duitsland: 22-16. Jaisha Loy (2x), Alieke van Maurik (2x) en Donna Bakker schoten raak.

Halverwege de tweede helft wist Duitsland de achterstand te verkleinen tot vijf doelpunten: 25-20. Dichterbij liet Oranje ze niet komen. Via Jalisha Loy en Romée Maarschalkerweerd werd er orde op zaken gesteld. Rozemarijn Alderden liet nog maar eens zien over een vlammend afstandsschot te beschikken en knalde de bal twee keer hard in het net: 29-22. Duitsland kon ondanks goede reddingen van keepster Nikki van der Vorst twee keer scoren. Loïs van Vliet maakte vanuit de linkerhoek het dertigste doelpunt voor Oranje. De tegenstander schoot een penalty raak. De laatste goal werd na een mooie actie gemaakt door Minke van Katwijk. Zij bepaalde de eindstand op 31-25.

Jalisha Loy werd verkozen tot speelster van de wedstrijd.