De Summertour was weer een groot succes!

De Summertour was weer een groot succes!

De Summertour was afgelopen zomer in samenwerking met Sportproductions weer een groot succes. Het spectaculaire en rondrijdende animatieprogramma is tijdens de zomervakantie zes weken lang op bezoek geweest bij ruim 70 campings. De kinderen, die vakantie vierden op de verschillende campings in Nederland, konden in een animatieprogramma van twee uur kosteloos meedoen met verschillende activiteiten waaronder handbal! 

campingtour

Ruben Houtkoop, handballer bij Greenpark Handbal Aalsmeer, is drie weken lang actief geweest als clinicgever tijdens de Summertour. Ruben vertelt enthousiast: “Er waren verschillende oefeningen waarmee de kinderen aan de slag gingen. Zo was er een gatendoek, waar de kinderen doorheen mochten gooien. Daarnaast zorgde ook de tjoekkast voor veel plezier en was ook de snelheidsmeter een groot succes. Bij de snelheidsmeter gooiden de kinderen de bal en kwam er in beeld te staan hoe hard ze dit hadden gedaan. Dit zorgde voor veel fanatisme.”

Ontzettend veel kinderen hebben tijdens de zomer kennis gemaakt met handbal en genoten hier zichtbaar van. Ruben geeft aan zelf ook een leuke tijd te hebben gehad. “Het mooiste aan het geven van clinics tijdens de zomervakantie is toch het contact met de kinderen. Zij waren altijd ontzettend vrolijk en gemotiveerd. De kids willen graag winnen en houden veel van wedstrijdvormen. Vaak deden wij als clinicgevers dan ook mee, wat de kinderen erg leuk vonden en ikzelf ook. Het was met name zo’n succes omdat we zagen dat de kinderen echt plezier hadden in het handballen en we ze wat hebben kunnen leren. Ik ben zelf ook gek op het spelletje en vind het gaaf om dit over te brengen op de jeugd.”