Ids Eussen gekozen tot Talent van het Jaar!

Ids Eussen gekozen tot Talent van het Jaar!

Rechteropbouwspeler Ids Eussen van KEMBIT-LIONS heeft de prijs voor Talent van het Jaar in ontvangst mogen nemen. Voorzitter van het NHV, Roel Goffin, verraste hem tijdens zijn training. Hij is gekozen als Talent van het Jaar door bondscoach van de Heren U20, Edwin Kippers.

Eussen is begonnen met handballen bij Swift 2000 in Roermond. Hij stroomde vanuit daar door naar Sittardia en speelt op dit moment bij KEMBIT-LIONS. Hij speelde een ijzersterk seizoen en won in april met Lions de BENE-League titel. Daarnaast speelde hij een goed toernooi met de Heren U20. Bij het EHF Championship in het Bulgaarse Varna werd hij derde. Twee jaar daarvoor veroverde hij een plek in het ‘All-Star Team’ op het EHF Championship met de Heren U19.

“Dit is natuurlijk een hele mooie prijs, daar ben ik super dankbaar voor. Ik wil natuurlijk ook mijn teamgenoten, mijn ouders, iedereen die mij heeft geholpen hiervoor bedanken. Ik ga proberen er volgend jaar nog een beter jaar van te maken”, vertelt Eussen vastberaden.

Zijn trainer Christoph Jauernik erkent de klasse van zijn jonge speler: “Als een linkshandige speler die zo goed beslissingen kan maken, ik denk dat dat de belangrijkste kwaliteit is die hij momenteel heeft. Als hij fysiek wat sterker kan worden, dan denk ik dat we in de toekomst een hele goede speler gaan zien.”

Het NHV feliciteert Ids met het behalen van deze mooie prijs.