BENE-League Handball dit weekend van start

BENE-League Handball dit weekend van start

Dit weekend gaat de BENE-League in het handbal van start. De grensoverschrijdende competitie met zes ploegen uit België en zes ploegen uit Nederland is, sinds het ontstaan in 2008, toe aan de vijftiende editie. Na de reguliere competitie van 22 speeldagen nemen de vier beste teams het tegen elkaar op in halve finale. Deze finales zullen zich afspelen bij de hoogstgeplaatste clubs. De winnaar van de BENE-League Handball zal bepaald worden in 1 finalewedstrijd.

Ze zijn er klaar voor, de twaalf ploegen die dit weekend aan de slag gaan in de BENE-League Handball.  De Belgische teams zijn Sezoens Achilles Bocholt, HC Visé, Sporting Pelt, Hubo Handbal, HC Atomix en nieuwkomer KTSV Eupen. Hubo Handbal is de fusieclub tussen Tongeren en Hasselt. De Nederlandse inbreng zal bestaan uit Landskampioen Green Park/Handbal Aalsmeer, BNL-titelverdediger KEMBIT-LIONS, Herpertz/BEVO HC, Drenth Groep/Hurry Up, KRAS/Volendam en nieuwkomer RED-Rag/Tachos. De BENE‐League kampioen mag niet deelnemen aan een Europese competitie. Wie zich voor de Europese competities wil plaatsen moet in eigen land presteren. En toch wil elke deelnemende ploeg zo graag die titel pakken.

Manager BENE-League Gesinus Huistra kijkt uit naar de competitiestart. “Ik hoop wederom op een sportieve en spannende competitie. Vorig jaar hadden we een verrassende winnaar en ik ben benieuwd en nieuwsgierig welke vereniging dit jaar zal zegevieren. De BENE‐League Handball is ontegenzeggelijk een sterke competitie en zeer belangrijk in de ontwikkeling van de Belgische en Nederlandse spelers. Dat zien we inmiddels ook aan de hoeveelheid spelers uit de BNL die straks gaan spelen op het Wereld Kampioenschap Handbal. We merken dat het niveau van de BNL omhoog gaat en daar zijn we heel blij mee. Verder neemt de belangstelling van de ons omringende landen met grotere handbalcompetities toe. De toppers in de League worden vaak intensief gevolgd door buitenlandse clubs. Wanneer je uitblinkt in de BENE-League kan dit een springplank zijn naar een professionele handbalcarrière.

Green Park/Aalsmeer en Kras/Volendam bijten zaterdag om 19.00 uur de spits af tegen respectievelijk Herpertz/BEVO en Sezoens Achilles Bocholt.. Nadien volgen HUBO Handbal tegen RED-RAG /Tachos en KEMBIT-LIONS tegen Sporting Pelt om 20.00 uur, Afsluitend spelen KTSV Eupen tegen HC Atomix en Vise HC tegen Drenth Groep/ Hurry Up om 20.15 uur,

Het publiek is welkom in de zalen. Voor wie niet aanwezig kan zijn in de sportzaal is de livestream een goed alternatief. Alle wedstrijden zijn te volgen via de officiële website van de BENE-League: www.bnlhandball.com / www,bnlhandball.tv. 

Speeldag 1 (zaterdag 3 september)

Green Park/Aalsmeer – Herpertz/BEVO
HUBO Handbal – RED-RAG/ TAchos
Kras/Volendam – Sezoens Achilles Bocholt
KEMBIT-LIONS – Sporting Pelt  
KTSV Eupen – HC Atomix
HC Visé – Drenth Groep/Hurry Up

Voor meer informatie zie het match-center op de site www.bnlhandball.com.