Per Johansson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Per Johansson maakt definitieve selectie Golden League bekend

Bondscoach Per Johansson heeft 20 speelsters opgenomen in zijn definitieve selectie voor de trainingsstage eind september. Nederland neemt samen met Noorwegen, Denemarken en Zwitserland deel aan de Golden League. De ploeg reist op woensdag 28 september af naar Denemarken. Harma van Kreij, Danick Snelder en Larissa Nüsser missen de trainingsstage vanwege een blessure. Tess Wester en Lois Abbingh zijn met zwangerschapsverlof. Het jonge talent Judith van der Helm is opgeroepen in plaats van Harma van Kreij.

De Golden League is een samenwerking die Nederland, Noorwegen en Denemarken zijn aangegaan. De landen spelen onderling oefenwedstrijden in het jaar dat er geen EK-kwalificatie wordt gespeeld. De Golden League wordt gespeeld in drie rondes. Elke ronde is een van de drie organiserende landen het gastland en wordt een vierde land uitgenodigd om mee te doen.

In september trappen de TeamNL Handbaldames het eerste toernooi af in Denemarken. Zij hebben Zwitserland uitgenodigd om deel te nemen. In oktober wordt de tweede ronde gespeeld, dan is Noorwegen het gastland. Zij hebben Brazilië toegevoegd aan het toernooi. In maart 2023 is het de beurt aan Nederland om de andere landen te ontvangen. Wie er als vierde land aantreedt tijdens deze wedstrijden is nog niet bekend.

Nederland komt op donderdag 29 september voor het eerst in actie in de Golden League. Denemarken is om 20:30 uur de tegenstander. Na een rustdag vervolgt de ploeg van bondscoach Per Johansson het oefentoernooi. Op zaterdag 1 oktober spelen ze tegen Noorwegen om 13:30 uur. Een dag later staat het laatste duel tegen Zwitserland op het programma. Om 13:30 uur klinkt het beginsignaal.

Programma Golden League:
Donderdag 29 september 20:30 uur Denemarken – Nederland
Zaterdag 1 oktober 13:30 uur Nederland – Noorwegen
Zondag 2 oktober 13:30 uur Zwitserland – Nederland

Definitieve selectie TeamNL Handbaldames:

  Naam Club
1. Debbie Bont Metz Handball (FRA)
2. Rinka Duijndam   Sola HK (NOR)
3. Kelly Dulfer   SG BBM Bietigheim (GER)
4. Merel Freriks  Brest Bretagne Handball (FRA)
5. Tamara Haggerty   HH Elite A/S (DEN)
6. Laura van der Heijden Chambray Touraine Handball (FRA)
7.  Judith van der Helm HV Quintus
8. Yara ten Holte Borussia Dortmund (GER)
9. Dione Housheer Odense Handbold (DEN)
10. Angela Malestein FTC Rail-Cargo Hungaria (HUN)
11. Kim Molenaar København Håndbold (DEN)
12. Estavana Polman  Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
13. Claudia Rompen  HH Elite A/S (DEN)
14. Inger Smits SG BBM Bietigheim (GER)
15. Zoë Sprengers Borussia Dortmund (GER)
16. Maxime Struijs  SV Union Halle-Neustadt (GER)
17. Nikita van der Vliet  Nykøbing F. Håndboldklub (DEN)
18. Kelly Vollebregt  Odense Handbold (DEN)
19. Bo van Wetering   Odense Handbold (DEN)
20. Pipy Wolfs   Elche SF (SPA)

 

Begeleiding: 

  Naam Functie
1. Per Johansson Bondscoach
2. Ricardo Clarijs    Assistent Coach
3. Linn Willemsen  Fysiotherapeut
4. Stefan Krabbendam  Masseur
5. Maike Willems  Teammanager
6. Kenny Odijk    Fysieke trainer
7.  Richard Dik Video analist