Speeddate scheidsrechters op woensdag 21 september

Speeddate scheidsrechters op woensdag 21 september

Op woensdag 21 september vindt om 19.30 uur voor de tweede keer een online speeddate voor het koppelfluiten plaats. Ben jij een soloscheidsrechter en lijkt het je leuk om komend seizoen samen met een koppelgenoot te fluiten? Wij brengen jou graag in contact met andere scheidsrechters, die ook op zoek zijn naar een koppelgenoot. Aanmelden kan hier!

Mark Ellis en Romano Murtas deden een half jaar geleden mee aan de eerste speeddate koppelfluiten. Zij hebben elkaar die avond ontmoet en fluiten sindsdien samen. Beiden voelden ze de behoefte om verder te groeien als scheidsrechter. Romano vertelt: ‘Als solist heb je snel je plafond bereikt, maar koppelgenoten zijn niet altijd makkelijk te vinden. Toen op de site van het NHV een uitnodiging stond voor een speeddate waagden we allebei de gok. Het ergste wat er kon gebeuren was we geen koppelgenoot zouden vinden en als solist verder zouden gaan.’

Voorafgaand aan de speeddate
Voor de nieuwe speeddate op woensdag 21 september kun je je hier aanmelden. Romano legt uit: ‘Voorafgaand aan de bijeenkomst vul je informatie in over je huidige niveau en ambities. Op basis daarvan word je ingedeeld in verschillende rondes met mogelijke koppelgenoten.’ 

Hoe werkt de speeddate?
Volgens Romano was het een echte speeddate, zoals je het mag verwachten. ‘De speeddate vond online plaats waarbij de deelnemers in breakout rooms werden geplaatst. Je kreeg de ruimte om jezelf voor te stellen en de ander een beetje te leren kennen binnen een tijdsbestek van twaalf minuten. Dit vond ik wel even spannend, maar uiteindelijk was het erg leuk om op deze manier andere scheidsrechters te ontmoeten. Die twaalf minuten vlogen voorbij.’

Hoe gaat het verder na de speeddate?
‘Het NHV koppelde na een paar dagen al terug dat Mark en ik een “match” waren. Dit betekende dat we beiden hadden aangegeven dat we elkaar als koppelgenoot verder wilden leren kennen. Daarna ging het erg snel. We deelden beeldmateriaal en kwamen al snel tot de conclusie dat we op dezelfde lijn zaten. We hebben ons voor de rest van het seizoen als koppel laten indelen.’

Hoe ging het fluiten samen?
‘In april stonden we voor het eerst samen op het veld. Dit was in het begin wat onwennig en we floten eerst nog als echte solisten, ondanks de afspraken die we van tevoren hadden gemaakt. Toch waren we zeker tevreden over onze eerste wedstrijd samen. De goede basis die er meteen was, hebben we in de rest van het seizoen gebruikt om meer naar elkaar te groeien en met iedere wedstrijd meer als een koppel te fluiten.’

Romano en Mark hebben besloten om samen in opleiding te gaan. ‘Aankomend seizoen starten we met de opleiding Bondsscheidsrechters 4. Met de juiste begeleiding die we hebben gevonden, gaan we dit vol enthousiasme tegemoet. Wanneer we de opleiding afronden, hopen we weer een stap te maken. Het liefste zouden we in de eerste divisie, eredivisie of misschien zelfs de BeneLeague willen fluiten.’

Tips van Romano en Mark
‘Voor solisten die als koppel willen fluiten, kunnen wij als tip meegeven om rond de wedstrijden die je fluit, je ogen en oren open te houden. Er zijn veel meer scheidsrechters die als koppel willen fluiten dan je zou denken, en die zijn ook op zoek – naar jou! Of meld je net als wij aan voor de speeddate! Hiermee krijg je de mogelijkheid om in korte tijd meerdere personen te leren kennen met ongeveer dezelfde ambitie.’