Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt met betalen van contributie

Jeugdfonds Sport en Cultuur helpt met betalen van contributie

Aan de start van het nieuwe sport- en cultuur seizoen heeft het Jeugdfonds Sport & Cultuur op 5 september de campagne Kies een club gelanceerd. Door de aanhoudende inflatie en dalende koopkracht raken steeds meer gezinnen in financiële problemen en hebben moeite om de sport- of cultuurclub van hun kinderen te betalen. Op dit moment kunnen zo’n 2 à 3 kinderen per klas niet op handbal, streetdance, judo of muziekles en de verwachting is dat dit aantal toeneemt.  

Wat doet Kies een club?
Met de campagne Kies een club wil het Jeugdfonds ouders laten weten dat zij kunnen helpen door het lidmaatschap van een club te betalen. Door via kieseenclub.nl contact met het Jeugdfonds op te nemen, worden deze ouders in contact gebracht met een intermediair (zoals leerkracht, buurtsportcoach, schuldhulpverlener of wijkteam) die een sport- of cultuuraanvraag kan doen. 

Wat kun je als vereniging doen?
Als vereniging kun je dit onder de aandacht brengen bij de leden. Misschien zijn er wel kinderen gestopt met handballen omdat hun ouders de contributie niet kunnen betalen. Dat is natuurlijk ontzettend jammer! Op de website van het Jeugdfonds vind je voorbeelden van duidelijke communicatie die je via de eigen kanalen kan delen.