Dag 2 WK Rolstoelhandbal: Slovenië en India te sterk

Nederland – Slovenië
De Nederlands ploeg begon de wedstrijd met een achterstand, maar kwam terug tot 3-3. William van den Ende scoorde de 4-3 en na goed en slim verdedigen, trok Nederland de eerste set naar zich toe: 1-0.

De tweede set zette John Schot zijn ploeg op een 1-0 voorsprong, waarna hij helaas een uitsluiting kreeg door een tweede verdedigende fout. Slovenië scoorde een penalty en een tweepunter vanuit het eigen doelgebied. Zo kwam de Nederlandse ploeg snel op 1-4 achterstand. Joyce van Haaster verrichtte uitstekend werk door twee penalty’s te stoppen en het doel meerdere keren schoon te houden. Ze hield Nederland in de wedstrijd, maar helaas lukt het aan de andere kant niet meer om te scoren. De tweede set eindigde in 1-5 in het voordeel van Slovenië. Stand in sets: 1-1. Een tiebreak van 5 minuten was een feit.

Nederland won de tos en mocht beginnen met de bal. Helaas kon de ploeg hier niet van profiteren en was het Slovenië dat de leiding pakte, 0-1. Nederland scoorde de 1-1 en dit bleef lang de tussenstand. Slovenië brak de ban en kwam op een 1-2 voorsprong. Het lukte Nederland niet meer om tot scoren te komen. De winst ging naar Slovenië.

India – Nederland

De Nederlandse ploeg startte voortvarend dankzij een tweepunter van Joyce van Haaster vanuit het eigen doelgebied. India had snel een antwoord klaar en scoorde met een pirouette, 2-2. John Schot zette Nederland op een 2-3 voorsprong, maar opnieuw reageerde India snel met twee goals achter elkaar, 5-3. Marcel Jansen bracht Nederland terug in de wedstrijd met een mooie goal. Vervolgens benutte de Indiase ploeg een penalty waarmee de stand op 7-4 werd gezet. De Nederlandse ploeg begon aan een inhaalslag en kwam terug tot 7-6. Het eindsignaal klonk, de eerste set werd verloren.

India begon sterk en kwam snel op een 3-0 voorsprong. De ploeg van bondscoach Menno de Klerk deed wat terug en scoorde de 3-1. De Indiase keeper kwam tot scoren en zette de stand op 5-1. Vervolgens kreeg Nederland een uitsluiting, waarna Joyce van Haaster gewisseld werd voor William van den Ende. Marcel Jansen scoorde nog de 5-2, waarna de Indiase keeper opnieuw kon scoren en de eindstand bepaalde, 7-2. De wedstrijd ging helaas met 2-0 verloren.