Olsson maakt definitieve selectie start EK-kwalificatie bekend

Olsson maakt definitieve selectie start EK-kwalificatie bekend

Bondscoach Staffan Ollson heeft de definitieve selectie bekendgemaakt voor de start van de EK-kwalificatiereeks. De TeamNL Handbalheren nemen het, in het kwalificatietraject voor het EK 2024, op tegen België en Griekenland. Olsson heeft 20 spelers opgenomen op zijn shortlist. Zestien spelers reizen af naar het Griekse Chalkida voor de uitwedstrijd.

Op donderdag 13 oktober staat de thuiswedstrijd tegen België op het programma. Om 20:00 uur klinkt het beginsignaal in de Maaspoort in Den Bosch. Drie dagen later, op zondag 16 oktober speelt Nederland de uitwedstrijd tegen Griekenland om 17:00 uur.

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Definitieve selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Jasper Adams KEMBIT-LIONS
2 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
3 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
4 Niko Blaauw TBV Lemgo (GER)
5 Jeffrey Boomhouwer Green Park/Handbal Aalsmeer
6 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
7 René de Knegt Green Park/Handbal Aalsmeer
8 Evert Kooijman KRAS/Volendam
9 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
10 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
11 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
12 Iso Sluijters GC Amicitia Zürich (SUI)
13 Alec Smit SønderjyskE Håndbold (DEN)
14 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
15 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
16 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
17 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
18 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke(GER)
19 Arjan Versteijnen Bevo HC
20 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)


Begeleiding:

  Naam Functie
1 Staffan Olsson Bondscoach
2 Wai Wong Ass. bondscoach
3 Gerrie Eijlers Keeperstrainer
4 Robert Baardse Fysiotherapeut
5 Rian Dekker Fysiotherapeut
6 Serge Rink Delegatieleider
7 Maike Willems Teammanager