Oud-international Wendy Smits overleden

Oud-international Wendy Smits overleden

Gisteren bereikte ons het droevige nieuws dat oud-international Wendy Smits is overleden. Na een kort ziekbed is ze op 39-jarige leeftijd overleden. Smits kwam veertien keer uit voor het Nederlands team.

In Nederland speelde ze voor Fortissimo, Foreholte, Houten, Havas, Dalfsen, VOC en SEW. Smits brak door bij SEW en maakte in 2005 de overstap naar Duitsland, waar de opbouwster onder meer handbalde bij Tus Metzingen en FA Göppingen. Tussen 2009 en 2012 speelde ze bij Dalfsen en met die club veroverde ze twee landstitels en één keer de beker. Ze blonk destijds uit in de Europese wedstrijden van de club. In 2017 beëindigde ze haar carrière.

In 2018 was ze assistent-bondscoach van de Dames U16.

Het NHV wenst de nabestaanden veel sterkte met dit verlies.