Meld je aan voor de ALV en verschillende workshops

Meld je aan voor de ALV en verschillende workshops

Op zaterdag 3 december organiseert het NHV de Algemene Leden Vergadering (ALV). De ALV zal fysiek zijn en vindt plaats in het hotel/congres centrum Papendal (Papendallaan 3, 6816 VD Arnhem). 

Wil jij erbij zijn?
Meld je dan voor de vergadering en workshops uiterlijk twee weken van tevoren aan, uiterlijk 19 november.
Meld je nu hier aan voor de ALV. Op het formulier kan je ook aangeven welke workshops jij wil volgen! Geef bij jouw aanmelding ook aan of je stemgerechtigd bent. Indien dit het geval is, word je vriendelijk verzocht hiervan melding te maken in Sportlink.  Wij hopen jullie allemaal te zien op 3 december op Papendal.  

Programma

 • 12:30 – 13:00 uur ontvangst met broodjes en soep
 • 13:00 – 13:05 uur plenair welkomwoord
 • 13:05 – 13:55 uur workshopronde 1
 • 14:00 – 14:50 uur workshopronde 2
 • 14:50 – 15:00 uur korte pauze met koffie/thee
 • 15:00 – 17:00 uur ALV
 • 17:00 uur napraten met borrel

Workshops voorafgaand aan de ALV
Dit jaar worden voorafgaand aan de ALV vier workshops gegeven waarvoor we iedereen willen uitnodigen. Er wordt ingegaan op de volgende onderwerpen: het werven van nieuwe leden, het organiseren van een geslaagde ALV, een toekomstbestendig arbitragebeleid en het positioneren van handbal.  

 • Workshop 1: Ledenwerving met Gooi Jij De Bal Door? 
  Veel handbalverenigingen hebben ambities om te groeien, vooral bij de jeugd. Nu valt het anno 2022 niet mee om nieuwe leden te werven. De lokale concurrentie is immers groot en vrijwilligers zijn vaak lastig te vinden. Met het concept Gooi Jij De Bal Door? is het NHV een succesvol initiatief gestart om meer jonge handballers te werven. Dit doen we in de gymles, naschools, bijde vereniging en ook in de openbare buitenruime. Tijdens deze workshop presenteren we onze aanpak en gaan we graag met jullie in gesprek hoe we er samen een nog groter succes van kunnen maken. Met als doel; iedereen beleeft handbal!  
 • Workshop 2: Het organiseren van een ALV 
  Elk jaar de jaarcijfers presenteren aan hetzelfde kleine groepje verenigingsleden? Is een vast terugkerend punt op de agenda dat er meer betrokkenheid wordt verwacht van leden en ouders? Voor bijna elke verenigingsbestuurder klinkt dit herkenbaar. Maar wat als je de ALV op een heel andere manier zou kunnen organiseren waarbij de ALV én meer energie geeft én meer bezocht wordt én een leuke verenigingsavond is? Ben je benieuwd hoe? Kom dan naar deze workshop waarin je geïnspireerd wordt door verenigingen die jullie voorgingen en je daarna zelf aan de slag gaat met het vormgeven van jullie ALV! 
 • Workshop 3: Op naar een toekomstbestendig arbitragebeleid
  Willen jullie met de vereniging de volgende stap zetten in het opleiden van scheidsrechters? Wij helpen jullie graag op weg. Tijdens deze workshop zullen wij jullie tips geven over het opstellen van een toekomstbestendig arbitragebeleid voor jullie vereniging. We kijken samen naar de uitdagingen die er bij verenigingen spelen en hoe we de leden kunnen enthousiasmeren om als scheidsrechter het handbalveld op te gaan. In de interactieve workshop is er ruimte om van andere verenigingen te leren hoe zij arbitrage binnen de vereniging vormgeven. Daarnaast geven wij handvatten om na de workshop meteen zelf aan de slag te kunnen gaan. 
 • Workshop 4: Positionering handbal – Be exceptional, play handball
  Met deze krachtige positionering maken we handballers nog trotser op hun eigen sport en nodigen we potentiële handballers uit om de handbal op te pakken om mee te doen. In deze workshop nemen we jou mee in hoe je deze sportpositionering kunt gebruiken binnen je eigen vereniging richting huidige leden, vrijwilligers, technisch kader maar juist ook hoe het kan helpen in het werven van nieuwe leden in je omgeving. Hoe onderscheiden we ons lokaal van andere sporten en binden we huidige/potentiële leden?