Nederlands Rolstoelhandbalteam naar EK/WK in Portugal

Nederlands Rolstoelhandbalteam naar EK/WK in Portugal

Na een vijfde plek op het eerste Wereld Kampioenschap vier tegen vier in Egypte afgelopen september, maakt het Nederlands Rolstoelhandbalteam zich op voor het EK/WK zes tegen zes in Portugal op 18, 19 en 20 november.

Vier tegen vier Rolstoelhandbal was even wennen voor Oranje waarbij er meer ruimte op het veld is. Dit was vooral fysiek een flinke opgave tegen tegenstanders die ervaring hadden in het Rolstoelbasketbal. Het Nederlands Rolstoelhandbalteam ligt zes tegen zes spelen beter dan vier tegen vier. Dit heeft ermee te maken dat in Nederland enkel zes tegen zes wordt gespeeld en de ploeg daar meer ervaring in heeft.

Voorbereiding op het EK/WK
Direct na het einde van het WK startte de voorbereiding op het EK/WK. Zo werd er getraind en een wedstrijd gespeeld in Schiedam bij HV Ventura en een trainingsweekend georganiseerd in Panningen bij Bevo. Daarnaast nam het team van bondscoach Menno de Klerk deel aan een toernooi in Duitsland met Belgische, Duitse en Franse teams en vond er een laatste training en uitzwaaiwedstrijd plaats in Kwintsheul. De resultaten in de voorbereiding zijn veelbelovend en zorgden voor een goede sfeer in de trainingsgroep en bij de uiteindelijke selectie die naar Portugal afreist.

Daarnaast waren bondscoach Menno de Klerk en een deel van de selectie te gast bij Talkshow: Aan tafel. Menno de Klerk en speelster Joyce van Haaster vertellen over het Rolstoelhandbal in Nederland en ze blikken vooruit richting Portugal. Bekijk het fragment hier vanaf 26:00. 

Pouleindeling EK/WK 
In Portugal speelt Oranje in de poule tegen het sterke thuisland Portugal, India en Roemenië. In de andere poule komen Noorwegen, Spanje, Kroatië, Hongarije en Pakistan in actie. Door het coronavirus vonden er de laatste twee jaar geen interlands plaats dus is de sterkte van de tegenstanders lastig in te schatten. Houd de site van de EHF in de gaten voor het programma. 

De selectie vertrekt op dinsdag 15 november naar Portugal en hoopt op maandag 21 november met een positief resultaat weer op Schiphol te landen. Naast het Nederlands Rolstoelhandbalteam zal Bas den Elzen op het EK/WK actief zijn als delegate. 

Selectie Nederlands Rolstoelhandbalteam:

Naam Club
1. Joyce van Haaster CSV
2. William van den Ende QuintusHandbal
3. Marcel Jansen CSV
4. Leander Stoel Foreholte
5. Bas Jonker  QuintusHandbal
6. Irene Beemster CSV
7. Maurice Poot QuintusHandbal
8. Mieke van Chastelet CSV
9. John Schot CSV
10. Astrid Breed CSV
11. Robert Appelman CSV
12. Jolanda Hoogerwerf CSV

 

Begeleiding:

Menno de Klerk Bondscoach
Wilma Reincke Teammanager
Marcel de Prins Verzorger
Stephan Kuijpers Head of Delegation