Hoe ontvangen we de scheidsrechter?

Hoe ontvangen we de scheidsrechter?

Zonder scheidsrechters is het niet mogelijk om wedstrijden te spelen. Scheidsrechters zijn dan ook belangrijke vrijwilligers die veel waardering verdienen. Deze waardering begint al bij binnenkomst, maar hoe ontvang je nou een scheidsrechter? 

Een bondsscheidsrechter gaat voor het leiden van wedstrijden altijd op bezoek bij een vereniging. Het is voor deze scheidsrechter heel erg fijn als hij/zij bij de vereniging ontvangen wordt. Wij willen jullie graag meegeven om aan de volgende punten te denken. 

  • Tip 1: Zorg ervoor dat er iemand aanwezig is om de scheidsrechter te ontvangen.
  • Tip 2: Wijs de scheidsrechter naar de juiste kleedkamer, zodat hij/zij niet zelf in het pand hoeft te zoeken. Controleer of de kleedkamer netjes is en alles werkt (warm water, licht e.d.).
  • Tip 3: Bied de scheidsrechter een drankje aan voor de wedstrijd. De scheidsrechter kan zich dan rustig voorbereiden.
  • Tip 4: Zorg voor een flesje water of sportdrank voor de scheidsrechter bij de wedstrijdtafel.
  • Tip 5: Geef de scheidsrechter bij binnenkomst consumptiebonnen om na de wedstrijd een drankje in de kantine te komen drinken. Zo kan ieder na de wedstrijd een eigen weg gaan!

Attendeer binnen jullie vereniging alle teams er op om voorafgaand aan de wedstrijd de scheidsrechter te begroeten en om hem/haar na de wedstrijd ook te bedanken voor de inzet. Zo zorgen we ervoor dat onze scheidsrechters met plezier wedstrijden blijven fluiten!