Heeft jouw club de meest duurzame sportaccommodatie van het jaar?

Heeft jouw club de meest duurzame sportaccommodatie van het jaar?

Iedere sporter is gebaat bij een krachtige sportaccommodatie. Daarin speelt duurzaamheid een sleutelrol. Daarom zijn wij op zoek naar de meest duurzame Sportaccommodatie van het jaar 2023. Heeft jouw club mooie stappen gezet op het gebied van duurzaamheid? Meld je aan en maak kans op deze felbegeerde titel én een geldprijs tot € 3.000.

Waarom deze verkiezing?
De sportsector gaat verduurzamen en wil in 2050 CO2 arm zijn. Dit hebben NOC*NSF en Kenniscentrum Sport & Bewegen afgesproken, samen met de andere ondertekenaars van de Routekaart Verduurzaming Sport. Goed voorbeeld doet goed volgen en biedt daarnaast inspiratie. Daarom is de prijs voor de beste Sportaccommodatie van het jaar in het leven geroepen. De prijs wordt komend jaar voor de vierde keer uitgereikt.

Wil je jouw club in de spotlight zetten? Je kunt je tot en met 14 februari aanmelden. Meld je aan maak kans op:

De titel Sportaccommodatie van het jaar
Een geldprijs van €1000,- of €3000,- om jouw club te verduurzamen
Een toffe video van jouw club

Meld je direct aan!

Sportclub SDDL uit Brabant ging je voor
In 2022 is korfbal- en voetbalclub SDDL uit het Brabantse Demen verkozen tot meest duurzame sportaccommodatie van 2022. Hun sportaccommodatie is één grote CO2-opslag. Zij hebben bij de bouw gebruik gemaakt van circulaire materialen, in zowel bouw als inrichting. De accommodatie is multifunctioneel inzetbaar. Van een drumband tot jeugdwerk, de accommodatie wordt heel divers gebruikt. En een mooie plus: de club heeft een eigen groentetuin die biodiversiteit stimuleert.