Nieuwe herenselectie komt in januari samen op Papendal

Nieuwe herenselectie komt in januari samen op Papendal

Tijdens de interlandweek van de TeamNL Handbalheren verzamelen meer handballers zich op Papendal dan gebruikelijk. Naast de A-ploeg gaat een nieuwe selectie, de Heren U24, samen trainen. Op maandag 9 januari en dinsdag 10 januari worden er twee trainingen afgewerkt door een groep talenten die niet meer in aanmerking komen voor de jeugdselecties. Door de Coronaperiode heeft deze leeftijdsgroep de laatste jaren geen kans meer gehad om zich in een Nederlands jeugdteam te vertegenwoordigen. De trainingen worden geleid door Wai Wong en assistent trainers Freek Gielen en Frank van Ommen. 

Technisch directeur, Serge Rink, legt uit waarom het belangrijk is dat deze groep bij elkaar komt:
“De keuze om met een selectie U24 te gaan werken is ingegeven door de ruimte die we zagen in een aantal programma’s aan de herenkant. Zo hebben de Heren U20 geen eindtoernooi dit jaar. Met Staffan Olsson en Wai Wong als nieuwe coaches wilden we graag de ruimte hiervoor benutten om met een grotere groep spelers te gaan werken. Dit geeft zowel hen als de spelers, die niet meer in vertegenwoordigende jeugdteams uitkomen, de gelegenheid elkaar te leren kennen en met elkaar te werken. Een aantal van deze jongens waren voor deze nieuwe technische staf nog (relatief) onbekend. Hierdoor maken we de kweekvijver voor onze A-selectie inzichtelijker en hopelijk ook breder en beter.

Daarnaast willen wij de weg van het monitoren van onze talenten en spelers een goed vervolg geven en de manier van werken binnen de herenselecties binnen een bredere groep toepassen. De intentie is om dit ook in de toekomst structureler vorm te gaan geven. Echter hangt dit uiteraard mede af van de internationale kalender, programma’s en budgetten. Met als uiteindelijke doel: een kwalitatief hoogwaardige, bredere selectie voor de komende jaren.”

 Selectie Heren U24:

  Naam Club
1. Jeromy van der Ban Green Park/Handbal Aalsmeer
2. Kyan van Berlo The Dome/Houten
3. Armando Besseling Green Park/Handbal Aalsmeer
4. Niko Blaauw TBV Lemgo (GER)
5. Sander Bos JD Techniek/Hurry-Up
6. Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
7. Destin van Dijk Green Park/Handbal Aalsmeer
8. Jens Dijkstra KEMBIT-LIONS
9. Jur Eussen BFC
10. Ids Eussen KEMBIT-LIONS
11. Michiel de Folter RED-RAG/Tachos
12. Kaj Geenen Herpertz/Bevo HC
13. Rob Goudriaan SC Magdeburg (GER)
14. Don Hartog Green Park/Handbal Aalsmeer
15. Jelte Hiemstra KEMBIT-LIONS
16. Thomas Houtepen TBV Lemgo (GER)
17. Martijn Kleijkers KEMBIT-LIONS
18. Sem Klinkenberg The Dome/Houten
19. Evan de Lange KRAS/Volendam
20. Robin Leunissen KEMBIT-LIONS
21. Harm Meijer JD Techniek/Hurry-Up
22. Robin Nagtegaal KRAS/Volendam
23. Lou Peters BFC
24. Brent Riksten JD Techniek/Hurry-Up
25. Jasper Ritzen KEMBIT-LIONS
26. Tim Roefs KRAS/Volendam
27. Sjuul Rutten TV Aldekerk (GER)
28. Luuk Santing Herpertz/Bevo HC
29. Luca van Straaten KEMBIT-LIONS
30. Donny Vink Green Park/Handbal Aalsmeer
31. Tom Zwarthoed SC Magdeburg (GER)