Bepaling Rangorde Competitie d.m.v. onderling resultaat

Bepaling Rangorde Competitie d.m.v. onderling resultaat

Voor aanvang van het seizoen is door middel van een bestuursbesluit vastgelegd dat de rangorde van de competitie in de toekomst niet meer bepaald wordt door het doelsaldo, maar door het onderling resultaat (Definitie: het aantal onderling behaalde punten tussen alle teams die gelijk staan). Wanneer het onderling resultaat gelijk is, wordt er vervolgens gekeken naar het doelsaldo over alle wedstrijden in de competitie. Deze keuze is gemaakt om de invloed die 10-0 uitslagen hebben op de rangorde te beperken. Het besluit is vervolgens door de verenigingen bekrachtigd tijdens de Algemene Ledenvergadering van 3 december 2022

Wij merken dat nog niet iedereen op de hoogte is van deze regel. Daarom informeren wij jullie graag extra via deze weg.

Meer informatie hierover en waar naar wordt gekeken als ook het doelsaldo gelijk is, is terug te vinden in het Wedstrijdreglement artikel 43.

De promotie degradatieregeling is hier terug te vinden.

Inmiddels is deze reglementswijziging ook zichtbaar in de rangorde van de HandbalNL app.