Loting voor het EK Beach Handball in Portugal bekend

Loting voor het EK Beach Handball in Portugal bekend

De loting voor het EK Beach Handball heeft plaatsgevonden. Het eindtoernooi wordt gespeeld van 24 t/m 28 mei in Portugal. In de poulefase treffen de Nederlandse Beach Dames Oekraïne, Portugal en Turkije. De Nederlandse herenploeg komt de regerend wereldkampioen Kroatië, Noorwegen en Polen tegen.

De Beach Dames waren ingedeeld in pot 1 op basis van de ranking. De ranking, waar Nederland als vierde opstaat, is gebaseerd op sportresultaten van zowel de seniorenteams als de jeugdteams in de afgelopen drie jaar. Nederland doet aan de dameskant mee met de absolute wereldtop. Op het afgelopen WK hebben de Beach Dames een bronzen medaille veroverd. Na shoot-outs was Nederland te sterk voor Griekenland.

Ook de Nederlandse jeugdteams presteren al jaren goed. Afgelopen zomer wonnen alle damesselecties een medaille. De Beach Dames U18 gingen naar huis met een zilveren WK-medaille. Op hun eerste toernooi wisten de Beach Dames U16 brons te winnen op het EK.

De Nederlandse mannen waren bij de loting ingedeeld in pot 4. Zij staan vijftiende op de ranglijst. In het Portugese Nazaré gaan zestien dames en zestien heren teams strijden om de Europese titel. Het is het dertiende EK in de geschiedenis en de eerste keer dat het in Portugal georganiseerd wordt.

Loting Beach Handball Dames
Groep A: Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Italië
Groep B: Nederland, Oekraïne, Portugal, Turkije
Groep C: Hongarije, Griekenland, Noorwegen, Slowakije
Groep D: Spanje, Polen, Kroatië, Roemenië

Loting Beach Handball Heren
Groep A: Kroatië, Noorwegen, Polen, Nederland
Groep B: Hongarije, Frankrijk, Portugal, Italië
Groep C: Spanje, Oekraïne, Zweden, Griekenland
Groep D: Denemarken, Duitsland, Roemenië, Turkije