Wedstrijdselectie Nederland-Kroatië bekend

Wedstrijdselectie Nederland-Kroatië bekend

De wedstrijdselectie van de TeamNL Handbalheren is bekend voor de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson bestaat uit twintig spelers, waarvan er zestien op het wedstrijdformulier staan. Thomas Houtepen, Rob Schmeits, Donny Vink en Evan de Lange nemen plaatst op de tribune tijdens het duel tegen Kroatië vanavond om 19:30 uur in het Indoor Sportcentrum Eindhoven. Kaj Geenen maakt vanavond zijn debuut in het Nederlands team. René Knegt kon deze week niet bij het Nederlands team aansluiten vanwege een blessure. 

In strijd om een ticket voor het EK2024 treffen Nederland en Kroatië elkaar deze week twee keer. Op zondag 12 maart staat de uitwedstrijd op het programma in het Kroatische Osijek. Het beginsignaal klinkt dan om 20:15 uur. Goed nieuws! Beide duels zijn live te zien op het Youtube kanaal van Ziggo Sport. Tevens is de eerste helft van de thuiswedstrijd te zien op Ziggo Sport kanaal 14 en is de wedstrijd in zijn geheel te zien op Ziggo Sport Docu. De uitwedstrijd is ook helemaal te zien op Ziggo Sport Docu. 

Programma TeamNL Handbalheren
8 maart, 19:30 uur: Nederland-Kroatië
12 maart, 20:15 uur: Kroatië-Nederland 

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Wedstrijdselectie TeamNL Handbalheren

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Kaj Geenen Herpertz/Bevo HC
4 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
5 Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER)
6 Evert Kooijman KRAS/Volendam
7 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
8 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
9 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
10 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
11 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
12 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
13 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
14 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
15 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
16 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)