Zaterdag 18 maart: de BENE-League finale tussen Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions!

Zaterdag 18 maart: de BENE-League finale tussen Achilles Bocholt en KEMBIT-Lions!

Sezoens Achilles Bocholt en KEMBIT-LIONS gaan het zaterdag 18 maart om 20:15 uur tegen elkaar opnemen in de finale van de BENE-League! Vorig jaar was dit eveneens de finale, waarin Lions aan het langste eind trok. Dit seizoen wist Achilles Bocholt al twee (!) keer te winnen in een onderling duel. Wordt de finale een herhaling van vorig jaar? Of trekt Achilles Bocholt de lijn door en pakken ze dit jaar de titel?

Via de halve finales plaatsten beide ploegen zich voor de eindstrijd. KEMBIT-LIONS was in een Nederlands onderonsje te sterk voor Aalsmeer. Uit bij Aalsmeer won de ploeg met 28-29, waarna in de tweede wedstrijd een 29-29 gelijkspel genoeg bleek te zijn. Achilles Bocholt wist in een Belgisch onderonsje Sporting Pelt te verslaan. Na 28-25 verlies op vreemde bodem, werd er in de thuiswedstrijd met 27-21 gewonnen. Beide ploegen hebben dus hard moeten werken voor een plek in de finale. De strijd om de titel belooft dan ook spannend te worden.

Titelverdediger KEMBIT-Lions verloor dit seizoen al twee keer van Achilles Bocholt. Aanvoerder Ivo Steins (KEMBIT-Lions): ‘Vorig jaar hebben wij gedurende het seizoen ook verloren van Bocholt, maar tijdens de BENE-League Finale stonden we er op het juiste moment en pakten we de winst. We hebben bewezen dat je niet het hele seizoen top hoeft te zijn, maar juist op de momenten waar het om gaat. Dat geeft ons vertrouwen’. Het seizoen begon voor KEMBIT-Lions goed, maar in het verloop liet de ploeg van Christoph Jauernik toch onnodig punten liggen. Ook in de halve finale was het erg spannend, maar trok de ploeg toch aan het langste eind. Ivo vertelt: ‘We hebben dit seizoen veel blessureleed, wat zeker impact heeft. Desondanks vind ik dat wij ons knap hebben hersteld na de mindere periode. In de halve finale tegen Green Park/Aalsmeer was het spannend, maar wisten we toch de winst eruit te slepen’.  

Achilles Bocholt lijkt de betere papieren te hebben, ze zijn ervaren en hebben dit seizoen weinig steken laten vallen. De ploeg hield de punten thuis, terwijl andere ploegen, waaronder KEMBIT-LIONS, steken lieten vallen. Ook in de halve finale tegen was Achilles Bocholt uiteindelijk te sterk voor Sporting Pelt. In de halve finale verloor Achilles Bocholt de eerste wedstrijd nog van Sporting Pelt, maar trok het verschil toch naar eigen hand. Zijn zij dan dé favoriet? Roel Valkenborgh (Achilles Bocholt): ‘Met het thuisvoordeel zijn we misschien favoriet, maar ik hoop dat we een wijze les geleerd hebben na het verlies vorig jaar. Ik vind dat wij aan onszelf verplicht zijn om die wedstrijd te winnen. Gezien het seizoen zijn we naar mijn idee dan ook de verdiende kampioen’. 

Ben jij aanwezig bij de strijd om de BENE-League titel? 
De wedstrijd wordt gespeeld in De Damburg in Bocholt. Op de dag van de wedstrijd is het mogelijk om een ticket te kopen van 10 euro in de sporthal. Kan je er toch niet bij zijn? Dan is het duel hier live te zien.