Staffan Olsson maakt voorlopige selectie slot EK-kwalificatie bekend

Staffan Olsson maakt voorlopige selectie slot EK-kwalificatie bekend

De TeamNL Handbalheren melden zich eind april voor het slot van de EK-kwalificatiereeks. De ploeg van bondscoach Staffan Olsson neemt het, in het kwalificatietraject voor het EK2024, op tegen België en Griekenland. Olsson heeft 33 spelers opgenomen in zijn voorlopige selectie. Uiterlijk 13 april wordt de definitieve selectie bekendgemaakt.

Iso Sluijters heeft zijn interlandcarrière beëindigd, maar staat wel op de longlist. In principe is hij niet beschikbaar voor deze stage, maar bij eventuele blessures is hij bereid om deel uit te maken van de ploeg.

Op woensdag 26 april staat de uitwedstrijd tegen België op het programma. Om 20:10 uur klinkt het beginsignaal in Hasselt. Vier dagen later, op zondag 30 april wordt de kwalificatiereeks afgesloten met een duel tegen Griekenland. Het Topsportcentrum Almere vormt om 18:00 uur het strijdtoneel. Kaarten voor de wedstrijd tegen Griekenland zijn hier te koop. 

De ploeg van bondscoach Staffan Olsson is de kwalificatiereeks voor het EK2024 begonnen met een nipte overwinning op België. In eigen land werden de Zuiderburen na een spannende slotfase verslagen met 25-24. De uitwedstrijd tegen Griekenland ging verloren met 32-28. In maart deed Nederland uitstekende zaken door in totaal drie punten te pakken tegen topland Kroatië. De eerste wedstrijd werd met 32-27 gewonnen. Het tweede treffen leverde een gelijkspel op: 25-25.

De TeamNL Handbalheren zijn bij de loting voor de kwalificatie van het EK 2024 in Duitsland ingedeeld in groep 5 met Kroatië, Griekenland en België. Tegen iedere tegenstander wordt een keer uit en een keer thuis gespeeld. De twee beste landen in de poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich voor het eindtoernooi waar in totaal 24 landen aan deelnemen. Nederland kan zich voor de derde keer in de geschiedenis kwalificeren voor het EK.

Het Europees Kampioenschap vindt plaats van 10 tot en met 28 januari 2024. De speelsteden zijn Düsseldorf (poulefase), Berlijn (poulefase), Mannheim (poulefase), München (poulefase), Hamburg (Main Round) en Keulen (Main Round en finales).

Voorlopige selectie TeamNL Handbalheren:

  Naam Club
1 Dani Baijens Handball Sport Verein Hamburg (GER)
2 Samir Benghanem Green Park/Handbal Aalsmeer
3 Mark van den Beucken KRS Topphåndball.(NOR)
4 Niko Blaauw TBV Lemgo (GER)
5 Florent Bourget Olympiacos SFP (GRE)
6 Tim Claessens Achilles Bocholt (BEL)
7 Ids Eussen KEMBIT-LIONS
8 Tommie Falke Sporting Pelt (BEL)
9 Kaj Geenen Herpertz/Bevo HC
10 Thomas Houtepen TBV Lemgo (GER)
11 Tom Jansen VFL Gummersbach (GER)
12 René Jaspers Drenth Groep/Hurry-Up
13 Ephrahim Jerry Tremblay Handball (FRA)
14 René de Knegt Green Park/Handbal Aalsmeer
15 Lars Kooij ASV Hamm-Westfalen (GER)
16 Evert Kooijman KRAS/Volendam
17 Evan de Lange KRAS/Volendam
18 Patrick Miedema Drenth Groep/Hurry-Up
19 Robin Nagtegaal KRAS/Volendam 
20 Bart Ravensbergen HSG Nordhorn-Lingen (GER)
21 Bobby Schagen TBV Lemgo (GER)
22 Rob Schmeits KEMBIT-LIONS
23 Robin Schoenaker Sporting Pelt (BEL)
24 Iso Sluijters GC Amicitia Zürich (SUI)
25 Kay Smits SC Magdeburg (GER)
26 Jorn Smits Lemvig-Thyborøn Handbold (DEN)
27 Ivar Stavast HC ElbFlorenz Dresden (GER)
28 Luc Steins Paris Saint-Germain Handball (FRA)
29 Luca van Straaten KEMBIT-LIONS
30 Rutger ten Velde TuS N-Lübbecke (GER)
31 Arjan Versteijnen Herpertz/Bevo HC
32 Niels Versteijnen TBV Lemgo (GER)
33 Donny Vink Green Park/Handbal Aalsmeer