De Handbal Academie Dames gaan ervaring opdoen in Metz!

De Handbal Academie Dames gaan ervaring opdoen in Metz!

Op woensdag 29 maart vertrekken de Handbal Academie Dames naar Metz voor een oefenstage. De trainingsstage staat in het teken van ervaringen opdoen en inzichten krijgen in de internationale top.

Hoe ziet de oefenstage eruit?
Gedurende de stage staan er verschillende trainingen op de planning. Eén fysieke training en drie handbal trainingen. Tijdens deze stage zullen de speelsters niet alleen trainen, maar staat er ook een wedstrijd tegen het opleidingsteam van Metz op het programma. Dit is een geweldige kans voor de speelsters om zich te meten met andere getalenteerde internationale speelsters. Verder zal één van de handbal trainingen verzorgd worden door een oude bekende. Namelijk oud-bondscoach Emmanuel Mayonnade, momenteel hoofdtrainer van Metz.

Om hun handbalervaring in Metz compleet te maken, zullen de speelsters ook de wedstrijd Metz tegen Brest bijwonen. Een spannende ontmoeting tussen de nummer één en twee in de Franse competitie waar verschillende internationale topspeelsters in actie zullen komen. Waaronder onze eigen Nederlandse international Merel Freriks die speelt voor de club Brest Bretagne.

Doel van de stage?
Ricardo Clarijs, talentcoach van de Handbal Academie, vertelt over het doel van deze stage:

“Onze Handbal Academie gaat op trainingsstage naar Metz om vooral de Franse handbalstijl te ervaren, die bekend staat om zijn dynamische en fysieke aspecten. Leren van de Franse handbalstijl en deze kennis toepassen in ons eigen spel. Daarnaast wordt de focus gelegd op hoe wij kunnen verdedigen tegen deze stijl en welke tactische punten we kunnen gebruiken om aan aanvallend goede kansen te creëren. De stage biedt de speelsters de kans om internationale ervaring op te doen en te zien waar ze naartoe willen groeien en welke elementen belangrijk zijn als het gaat om de internationale top.”

Al met al zal de trainingsstage in Metz een onvergetelijke ervaring zijn voor de Handbal Academie.

Onderstaande selectie neemt deel aan deze trainingsstage:

  Naam Club
1 Donna Bakker Otto Work Force/VOC Amsterdam
2 Anne de Boer JuRo Unirek/VZV
3 Sophie Buijs Quintus
4 Robin van Galen Otto Work Force/VOC Amsterdam
5 Judith van der Helm Quintus
6 Lara Hoekstra Westfriesland/SEW
7 Lynn Holtman Westfriesland/SEW
8 Maud Horvers Otto Work Force/VOC Amsterdam
9 Jette van Ingen Otto Work Force/VOC Amsterdam
10 Femke Kleijkers Geonius/V&L
11 Jalishya Loy Otto Work Force/VOC Amsterdam
12 Daphne Lucies Otto Work Force/VOC Amsterdam
13 Romée Maarschalkerweerd Otto Work Force/VOC Amsterdam
14 Alieke van Maurik Quintus
15 Jessie van de Ruit Otto Work Force/VOC Amsterdam
16 Bianca Schanssema Quintus
17 Fleur Schouten Westfriesland/SEW
18 Rome Steverink Otto Work Force/VOC Amsterdam
19 Nikki van der Vorst Otto Work Force/VOC Amsterdam
20 Loïs van Vliet Otto Work Force/VOC Amsterdam