Rolstoelhandbal bij verenigingen

Rolstoelhandbal bij verenigingen

Er wordt volop rolstoelhandbal gespeeld in Nederland! 

Toernooi Purmerend
Op zondag 26 maart vond het rolstoelhandbal event plaats. Sporthal De Beuk is in totaal door zo’n 150 belangstellenden bezocht. Aan de clinic rolstoelhandbal deden behalve wethouder Sport Mario Hegger en oud-paralympisch rolstoeltennisser Ronald Vink vijftien personen mee. De clinic leverde serieuze belangstelling van enkele deelnemers op voor een nadere kennismaking met de rolstoelhandbal sport. 

De wedstrijd kreeg een verrassende wending en werd daardoor een groot succes! Het Nederlands gemengd rolstoelhandbal team werd gemengd met het team dames 1 van Vido. Het was een spannende pot waar spelers en toeschouwers erg van genoten. Er waren tijdens het Event vertegenwoordigers van de Sportraad en van Totaal Toegankelijk Purmerend. Ook de wethouder was aan het woord waarin hij vertelde waarom sporten zo van belang is en het aanbod van onder meer rolstoelsporten. Kortom; het was een enorm geslaagde dag voor handbal en voor rolstoelsport!

Komende toernooien
Internationaal rolstoelhandbal toernooi Zephyr 2 april
Op 2 april zullen team uit Duitsland, België en Nederland in sporthal Dioscuren strijden wie de beste is. Het team van Zephyr wat bestaat uit 12 leden dames en heren invalide en valide is in voorbereiding op de competitie die in september start. Het team kan nog wel nieuwe leden gebruiken van ongeveer 12 jaar die interesse hebben in deze sport. Ook als je enkel wil trainen en geen wedstrijden wil spelen ben je meer dan welkom! Plezier, conditie verbeteren en sociale contacten staan voorop. De sport kan bedreven worden door personen in een rolstoel, die zelf deze stoel al hebben of personen die aan het revalideren zijn.

De groep traint op maandagavond van 19.30 tot 21.00 uur in de sporthal Dioscuren te Schijndel. Interesse? Neem dan contact op met:  Ad Martens tel 0628977661 of met HV Zephyr

Rolstoel clinics 
Clinic bij Jahn II
Op zondag 2 april komt het Nederlands Rolstoelhandbal Team in actie bij handbalvereniging Jahn II in Stadskanaal. De demonstratie start om 13:30 uur, gevolgd door een clinic om 14:30 uur. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen het Nederlands Team en Jahn II. Heb jij interesse om mee te doen? Neem dan contact op met info@hvjahn2.nl of kijk op www.hvjahn2.nl.

Clinic bij Achilles
Ook bij Achilles in Gorinchem wordt op zondag 2 april een clinic georganiseerd in samenwerking met de rolstoelhandbal teams van Foreholte en Ventura. Om 10:00 uur start de clinic. De dag wordt afgesloten met een wedstrijd tussen Foreholte en Ventura! Lijkt het jou leuk om mee te doen of te gaan kijken? Neem dan contact op met Miranda Oostdam: 06-23665426. 

Organiseren jullie een clinic of toernooi? Of wil je starten met rolstoelhandbal? Neem dan contact op met Henne van Es: h.van.es@handbal.nl