Vereniging Tremeg verwelkomt nieuwe jeugdleden!

Vereniging Tremeg verwelkomt nieuwe jeugdleden!

Meer leden werven, is iets dat elke handbalvereniging graag wil. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan, want hoe zorg je ervoor dat een vereniging groeit? De laatste jaren heeft vereniging Tremeg uit Gemert veel nieuwe jeugdleden mogen verwelkomen. Dit hebben zij onder andere te danken aan  Gooi JIJ de bal door?! en het terugkerende schoolhandbaltoernooi. Hoe is dit zo’n groot succes geworden? En wat kunnen andere verenigingen van Tremeg leren? Diane van Zeeland, lid van de commissie van de club en coach, vertelt hier met veel enthousiasme over. 

Het succes van Tremeg
Tremeg is de afgelopen jaren erg actief geweest op het gebied van het werven van jeugdleden. Wat was de sleutel tot het succes? Diane vertelt: ‘Er is niet één factor die voor succes gezorgd heeft. Ik denk dat we juist succesvol zijn geworden doordat we ons op meerdere factoren hebben gefocust. Neem bijvoorbeeld het schoolhandbaltoernooi. Het schoolhandbaltoernooi is al jaren een groot succes en een uitstekend uithangbord voor Tremeg. Daarnaast zijn er veel clinics van Gooi JIJ de bal door?! geweest waarbij  het schoolhandbal ook werd gepromoot.’

Daarnaast doet Tremeg nog meer. ‘Zo bieden we proeftrainingen aan waarbij kinderen een aantal keer mee mogen trainen. We organiseren trainingen waarbij vriendjes en vriendinnetjes mee mogen worden genomen. Door als vereniging goed werk te doen, zijn de leden tevreden en ontstaat er ook veel mond-tot-mond reclame. Zo worden we nog zichtbaarder en dat werkt voor ons heel positief!’

De positieve rol van Gooi JIJ de bal door?!
‘In het najaar van 2022 zijn we actief bezig geweest met het boeken van de clinicgevers via de boekingstool van Gooi JIJ de bal door?! In samenwerking met de sportcoaches van de basisscholen hebben we een rooster gemaakt, zodat er clinics worden gegeven op acht scholen uit Gemert, Handel, De Mortel en Elsendorp voor de groepen 3 t/m 8. De lessen zijn gegeven in de maanden november en december 2022. In totaal zijn er ongeveer 55 lessen gegeven door de clinicgevers van het NHV. Ik vind het erg fijn dat je met behulp van de boekingstool de clinics erg makkelijk kunt boeken op de gewenste datum. De beschikbaarheid van de verschillende clinicgevers is duidelijk zichtbaar en de afspraken worden goed vastgelegd.’

Een blik op de toekomst van Tremeg
Natuurlijk wordt er ook weer vooruitgekeken. Diane vertelt: ‘Wat ik in de toekomst graag zie, is dat Tremeg nog steeds een club is waar sporten en gezelligheid hand in hand gaan. Onze club is zoveel meer dan handbal! Daarnaast hoop ik dat we mogen blijven rekenen op veel vrijwilligers. De ledengroei zorgt er ook voor dat we meer vrijwilligers nodig hebben voor de verschillende commissies en taken. Op sportief vlak blijft de focus liggen op een goede opleiding. Andere dingen waar we rekening mee moeten houden, is zaalhuur. Doordat het aantal leden blijft stijgen, hebben we ook voldoende zaalruimte nodig om de teams kwijt te kunnen. Hiervoor moeten we goed in gesprek blijven met de gemeente. We kijken ernaar uit om met deze uitdagingen aan de slag te gaan. Op naar mooie jaren voor Tremeg!’

Wat kunnen andere verenigingen hiervan leren?
Wil jouw vereniging groeien? Door op meerdere vlakken actief te zijn, kun je ervoor zorgen dat er nieuwe leden bij komen. Je kunt dan bijvoorbeeld denken aan:

  • Clinics van Gooi JIJ de bal door?! waarbij clinicgevers van het NHV langskomen op basisscholen in de buurt van jouw vereniging. Lees hier meer. 
  • Helpen organiseren bij het schoolhandbaltoernooi. Lees hier meer. 
  • Het organiseren van proeftrainingen of trainingen waarbij vriendjes en vriendinnetjes welkom zijn. 

Heb je vragen? Stuur dan een mailtje naar informatie@handbal.nl. Wij denken graag mee!