Vacature: BENE-League Manager

Vacature: BENE-League Manager

De BENE-League is een competitie tussen de beste herenhandbalploegen uit Nederland en België. De BENE-League wordt georganiseerd onder auspiciën van de Koninklijke Belgische Handbal Bond (KBHB) en het Nederlands Handbal Verbond (NHV). De BENE-League moet het sportieve uithangbord voor beide landen zijn. Een sportief platform waar je als speler, fan en partner niets van wilt missen!

De BENE-League-organisatie wil, in overleg en samenwerking met alle BENE-League-verenigingen, prioritaire en maximale kansen bieden voor een kwalitatieve ontwikkeling van de eigen jeugdtalenten in het handbal met als doel op termijn te komen tot een (semi-)professionele BENE-League competitie en, om vooral ook bij te dragen tot een onderbouwde en duurzame versterking van alle nationale selecties van Nederland en België.

BENE-League Manager M/V (0,4 fte)

De functie:
De BENE-League is de hoogste herenhandbalcompetitie bestaande uit 6 Nederlandse teams en 6 Belgische teams  De BENE-League-organisatie wil, in overleg en samenwerking met alle BENE-League-verenigingen, prioritaire en maximale kansen bieden voor een kwalitatieve ontwikkeling van de eigen jeugdtalenten in het handbal met als doel op termijn te komen tot een (semi-)professionele BENE-League competitie en, om vooral ook bij te dragen tot een onderbouwde en duurzame versterking van alle nationale selecties van Nederland en België.

De BENE-League Manager is verantwoordelijk voor het realiseren van de gestelde ambities en kan hierbij terugvallen op de ondersteuning en expertise van collega’s bij beide nationale federaties. De BENE-League Manager voelt zich eigenaar van de BENE-League. Hij/zij acteert altijd in het belang van de competitie ziet er daarom op toe dat gemaakte afspraken nagekomen worden. De BENE-League Manager stelt een marketing-, media- en salesplan op voor de periode van 2023-2026. Doelstelling hiervan is 1) het werven van sponsoren, 2) de ontwikkeling van de BENE-League als product en 3) het versterken van de verenigingen om zodoende verder te investeren in de ontwikkeling van de BENE-League. De BENE-League Manager initieert gesprekken met potentiële sponsoren en voert de onderhandelingen. Hij/zij is proactief bezig met optimale media- en persuitstraling van de BENE-League, verenigingen en spelers. De BENE-League Manager is verantwoordelijk voor de organisatie van de jaarlijkse BENE-League Final en fungeert als Secretaris bij het BENE-League Platform (adviesorgaan).

De BENE-League Manager is een enthousiaste, aansprekende en inspirerende persoon, die kan verbinden en goede contacten met de stakeholders onderhoudt. Hij/zij moet zelfstandig kunnen werken en zich prettig voelen in een relatief kleine maar zeer dynamische werkomgeving. Er wordt met grote regelmaat ’s avonds en in het weekend gewerkt waarbij de werkdruk gedurende het handbalseizoen sterk uiteenloopt.

Wij vragen:

 • HBO/Bachelor werk- en denkniveau;
 • Kennis van en ervaring met opstellen en implementeren van sporttechnisch beleid, inclusief budgetbewaking;
 • Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden;
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge vaardigheden in zowel Nederlands als Engels. Frans is een pré.
 • Affiniteit met handbal en topsport is een pré;
 • Je bent een innovatieve, creatieve geest als het om communicatie, content en marketing gaat;
 • Je hebt een proactieve houding en bent continu op zoek naar kansen om de BENE-League nog beter op de kaart te zetten;
 • Je hebt een flexibele instelling; je bent soms op avonden en in weekends inzetbaar;
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs.

 Wij bieden:

 • Een tijdelijk dienstverband van in eerste instantie 1 BENE-League Seizoen met uitzicht op verlenging;
 • Een op de functie afgestemd en marktconform salaris en arbeidsvoorwaardenpakket
 • Een flexibele invulling van de werklocatie, -dagen en -tijden.

Interesse?
Als je geïnteresseerd bent in deze functie, over de kwaliteiten beschikt en denkt te voldoen aan het profiel, dan kun je een sollicitatiebrief en cv uiterlijk donderdag 1 mei sturen naar Bastiaan Bunnik (manager marketing, communicatie & evenementen): b.bunnik@handbal.nl. Bij hem kun je ook terecht bij eventuele vragen over de functie. We geven je de ruimte om in je sollicitatie jouw enthousiasme en creatieve kant te laten zien.

Omdat het NHV en KBHB waarde hechten aan diversiteit en inclusie binnen de handbalsport en -organisatie nodigen wij ook personen met bijvoorbeeld een andere etnische achtergrond en/of fysieke beperking uit om te solliciteren.

Acquisitie n.a.v. van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.