Jeroen Bijl aangesteld als interim technisch directeur NHV

Jeroen Bijl aangesteld als interim technisch directeur NHV

Jeroen Bijl is aangesteld als technisch directeur van het Nederlands Handbal Verbond. Hij gaat per direct aan de slag en zal de functie op interimbasis vervullen t/m de Olympische Spelen van 2024.

Bijl kent de sportwereld als geen ander. Na zijn actieve carrière als volleyballer (57-voudig international) werd hij algemeen directeur van FC Zwolle. Vanaf 2005 was Bijl werkzaam bij NOC*NSF. Jarenlang heeft hij vanuit verschillende functies het Nederlands topsportklimaat geprofessionaliseerd. Tijdens de Olympische Spelen van PyeongChang was hij chef de mission. In 2018 werd hij aangesteld als technisch directeur van de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB).

“We zijn verheugd dat we Jeroen Bijl kunnen aanstellen. We waren op zoek naar een ervaren technisch directeur en die hebben wij in de persoon van Jeroen ruimschoots gevonden. Hij heeft goede contacten en een groot netwerk binnen de topsportwereld in Nederland. Met zijn kennis, ervaring en achtergrond kan hij een positieve bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de handbalsport”, vertelt Jaap Wals, algemeen directeur NHV.

Naast de regie op de huidige topsportprogramma’s richting de Olympische Spelen van Parijs in 2024 gaat de 56-jarige Bijl zich ook actief inzetten om de volgende Olympische cyclus voor te bereiden: op inhoudelijk, organisatorisch en financieel vlak. Daarnaast zal hij zich tijdens zijn interimfunctie onder andere bezighouden met het ontwikkelen van een vernieuwde topsport -en opleidingsstrategie.

Jeroen Bijl is blij met zijn aanstelling en kijkt uit naar de nieuwe functie. “Het is een mooie uitdagende klus bij een aansprekende bond en ik ben verheugd dat ik weer een rol kan gaan spelen in een teamsport. Een sport met veel potentie als je kijkt naar het prestatieniveau van de TeamNL Handbaldames en de goede ontwikkeling die de TeamNL Handbalheren doormaken.”

Handbal is de ervaren Bijl niet vreemd. “Jaren geleden ben ik vanuit mijn functie als manager topsport van NOC*NSF zijdelings betrokken geweest bij de start van de Handbal Academie. Een succesvol opleidingsprogramma dat goede resultaten heeft opgeleverd.”

Foto: Marco Vellinga