VOC Amsterdam en Handbal Venlo gaan strijden om de landstitel van 2023

VOC Amsterdam en Handbal Venlo gaan strijden om de landstitel van 2023

De finale om het landskampioenschap in de Eredivisie voor vrouwen gaat op zaterdag 20 mei van start. Cabooter Group/Handbal Venlo en OTTO Work Force/VOC Amsterdam gaan in een Best of Three met elkaar strijden om de nationale titel. Alle drie wedstrijden zijn volledig live te zien via NOS.nl of de NOS app. Op 28 mei wordt er mogelijk geschakeld in de tv-uitzending. 

In de reguliere competitie voeren beide ploegen de ranglijst aan. Het onderlinge verschil is maar twee punten. Handbal Venlo sluit de competitie af als nummer 1 met 42 punten en VOC eindigde op de tweede plek met 40 punten. Net als in de reguliere competitie zijn beide ploegen ook in hun kampioenspoules duidelijk de sterkste. In poule A versloeg Handbal Venlo alle concurrenten en eindigde met 15 punten bovenaan. De andere ploegen in de poule waren VELO, V&L en Volendam. VOC zat in poule B en deed daar ook goede zaken door net als de concurrent uit Venlo met 15 punten boven SEW, HV Quintus en Kwiek te eindigen.

In de onderlinge wedstrijden dit seizoen heeft Venlo twee keer gewonnen en VOC één keer. In Amsterdam won VOC met 31-29 en in Venlo won de thuisploeg met 30-23. Daarnaast speelde VOC en Venlo in de poule van de landelijke beker ook tegen elkaar. In dit treffen was Venlo de sterkste door VOC met 35-36 te verslaan. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende strijd om de titel te worden. Handbal Venlo kan de landstitel prolongeren, zij wisten vorig seizoen hun eerste landstitel in de geschiedenis binnen te slepen. 

Tickets voor de eerste wedstrijd in Venlo zijn hier te koop.

In onderstaand schema is te zien wanneer de wedstrijden worden gespeeld en hoe laat de duels beginnen:

Thuis Uit Datum Tijd Waar te zien?
Cabooter Group/Handbal Venlo OTTO Work Force/VOC Amsterdam Zaterdag 20 mei 14:00 uur NOS:
Hele wedstrijd live op TV en via NOS.nl en de NOS app. 
OTTO Work Force/VOC Amsterdam Cabooter Group/Handbal Venlo Zondag 28 mei 14:30 uur NOS: Mogelijk geschakelde uitzending op TV, hele wedstrijd live via NOS.nl en de NOS app. 
*Cabooter Group/Handbal Venlo OTTO Work Force/VOC Amsterdam Zondag 4 juni 14:00 uur NOS:
Hele wedstrijd live op TV en via NOS.nl en de NOS app. 

 

*Omdat Handbal Venlo in de reguliere competitie als eerste is geëindigd speelt de ploeg een eventuele derde wedstrijd in eigen huis.