Beach Dames bereiken kwartfinales op het EK

In de ochtend werd de tweede wedstrijd in de Main Round met 2-1 verloren van Spanje. De ploeg van Léon Budé ging in de eerste set nipt onderuit: 14-15. De tweede set viel wel de kant van Nederland op: 17-14. Shoot-outs moesten de beslissing gaan brengen. De eerste poging van Oranje ging mis, waar de Spaanse dames wel scoorden. Alle opvolgende shoot-outs gingen raak. Hierdoor trok Spanje met 1-2 aan het langste eind.

Het laatste duel van de Main Round werd gespeeld tegen Griekenland. Deze werd met 2-0 gewonnen. In de eerste set werd Griekenland met 14-21 opzijgezet. De tweede set wonnen de dames met 24-14. Dankzij deze overwinning plaatsen de dames zich voor de kwartfinales op het EK. Op zaterdag 27 mei om 13:00 uur is Noorwegen de tegenstander in de strijd om een plek in de halve finales.