Beach Dames bereiken halve finale op EK!

De Beach Dames hebben de halve finale op het EK bereikt. Na een mooie overwinning op Noorwegen (2-0) gaat de ploeg van Léon Budé zich opmaken voor de halve eindstrijd, die vanavond om 19:00 uur gespeeld wordt. De tegenstander is nog niet bekend.

Noorwegen pakte een 4-0 voorsprong, die vakkundig werd weggewerkt door Meike Kruijer en Anna Buter. Dankzij twee knappe reddingen van Claudia ter Wal kon Nederland uitlopen naar 4-8. Noorwegen deed wat terug, maar de ploeg van Léon Budé bleef goed en geconcentreerd spelen. Vier tweepunters op rij werden gescoord: 6-16. Meike Kruijer en Anna Buter waren beide twee keer trefzeker. Buter moest na haar score wel even het veld verlaten met handblessure.

Het tempo in de set lag hoog. Noorwegen deed er alles aan om dichter in het spoor van Oranje te komen. De Noren scoorden twee aanvallen achter elkaar, maar het verschil werd nooit minder dan vijf punten. Nederland was scherp in de aanval en keepster Claudia ter Wal liet zien waarom zij het Nederlandse doel verdedigd. Meike Kruijer maakte een tactische éénpunter en sloot de set namens Nederland af met een pirouette. Noorwegen wist nog een keer tot scoren te komen en bepaalde de setstand op 22-27.

Noorwegen veroverde de bal en zette de eerste treffer van de tweede set op het scorebord. Specialist Eva Heuten vond het net. Nederland kon aan de hand van Meike Kruijer uitlopen naar 2-6. Niet veel later trok Noorwegen de stand gelijk. Het was het jonge talent Eva Heuten dat liet zien over veel scorend vermogen te beschikken. Vier aanvallen op rij verschalkte zij de Noorse keepster. De Noren wisten evenveel treffers te maken waardoor de stand gelijk bleef: 16-16.

Een spannende slotfase brak aan. Isabel Barnard lobde de bal prachtig over de doelvrouw heen. Noorwegen scoorde een mooie vlieger. Het was opnieuw Eva Heuten die het net twee keer vond: 20-22. Keepster Claudia ter Wal bracht knap redding en verdedigster Amber van der Meij onderschepte de bal. Daardoor kon Isabel Barnard een belangrijke treffer maken en het verschil vlak voor tijd op vier punten zetten. Noorwegen was een taaie ploeg en tilde de stand naar 22-24. In de slotseconden maakte Eva Heuten een éénpunter en besliste zo de wedstrijd.