Beach Dames gaan morgen strijden om Europese titel!

Beach Dames gaan morgen strijden om Europese titel!

De Beach Dames hebben voor de eerste keer in de geschiedenis de finale op het EK bereikt! In de halve eindstrijd versloegen ze het thuisland Portugal met 0-2. De ploeg van bondscoach Léon Budé gaat morgen om 17:00 uur strijden om de Europese titel tegen Duitsland. De finale wordt live uitgezonden op ehftv.com en Ziggo Sport Docu. 

Portugal nam de leiding in de wedstrijd met 4-0. Josien van den Hoek maakte de eerste Nederlandse treffer. Nadat de Portugezen het net vonden trokken de Beach Dames de stand gelijk: 6-6. Specialist Eva Heuten wist de keepster twee keer te passeren. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het scoreverloop verliep om en om.

Portugal stond tot 12-10 aan de goede kant van de score. Eva Heuten bracht de teams in evenwicht. Keepster Lisanne Bakker redde knap en Meike Kruijer rondde een pirouette en penalty feilloos af. Nederland sloeg zo een gat van vier punten: 12-16. Een spannende slotfase brak aan nadat Portugal het verschil op twee punten bracht.

Nederland probeerde een éénpunter te maken om de set binnen te slepen, maar stuitte op de Portugese keepster. De tegenstander mocht in de slotseconden aanleggen vanaf de penaltystreep. Ze konden op gelijke hoogte komen, ware het niet dat keepster Claudia ter Wal een cruciale stop in huis had. Zo won Nederland de set met 14-16.

Aan het begin van de tweede set ontliepen de teams elkaar opnieuw weinig. Meike Kruijer was goed op dreef met haar pirouettes. Ze vond drie keer het net. Anna Buter rondde tweemaal mooi een vlieger af. Portugal wist alleen even vaak tot scoren te komen: 10-10.

Met hun aanvallende kwaliteiten verschalkte Meike Kruijer en Anna Buter opnieuw de Portugese doelvrouw. Ze brachten de stand naar 11-13. De Nederlandse dekking zat helemaal dicht. Keepster Claudia ter Wal was niet te passeren, Amber van der Meij maakte een schot onschadelijk met een mooi blok en Josien van den Hoek onderschepte de bal.

Via Meike Kruijer en een éénpunter van Isabel Barnard liep Nederland uit naar 11-18. Het thuisland vocht voor wat ze waard waren, maar de Beach Dames lieten ze niet meer in de buurt van de setwinst komen. Meike Kruijer schoot een éénpunter tegen de touwen en bepaalde de setstand op 17-22.