KEMBIT-LIONS en KRAS/Volendam gaan de strijd aan om de landstitel

KEMBIT-LIONS en KRAS/Volendam gaan de strijd aan om de landstitel

De finale om het landskampioenschap in de HandbalNL League gaat op zondag 4 juni van start. KRAS/Volendam en KEMBIT-LIONS gaan met elkaar in een best of three strijden om de nationale titel. De huidig landskampioen Greenpark/Aalsmeer zal onttroond worden. Uiterlijk 18 juni zullen we weten wie zich de nieuwe landskampioen mag gaan noemen.

In de reguliere competitie voerden beide ploegen de ranglijst aan. Het onderlinge verschil was zes punten. KEMBIT-LIONS sloott de competitie af als nummer 1 met 21 punten en KRAS/Volendam eindigde op de tweede plek met 15 punten. Lions was maar één keer te verslaan tijdens de HandbalNL League, zij werden verslagen door Volendam. In de HandbalNL League streden zes teams, die normaal ook in de BENE-League uitkomen, om de finale tickets. De andere deelnemers waren: Green Park/Aalsmeer, Drenth Groep/Hurry Up, Herpertz/BEVO HC en RED-RAG/Tachos.

In de onderlinge wedstrijden dit seizoen heeft KRAS/Volendam drie keer gewonnen en KEMBIT-LIONS twee keer. In de HandbalNL League wisten beide ploegen 1 keer van elkaar te winnen. In de BENE-League wist de uitspelende ploeg de punten mee naar huis te nemen. Daarnaast werd de halve finale van de beker ook tussen deze twee teams gespeeld, in deze wedstrijd was KRAS/Volendam met 28-23 de sterkste. Beide teams zijn aan elkaar gewaagd en het belooft dus een spannende strijd te worden.

Tickets voor de eerste wedstrijd in Sittard zijn hier te koop. 

In onderstaand schema is te zien wanneer de wedstrijden worden gespeeld en hoe laat de duels beginnen:

Thuis Uit Datums Tijd Waar te zien?
KEMBIT-LIONS KRAS/Volendam Zondag 4 juni 14:00 uur NOS: Hele wedstrijd live op TV en via NOS.nl en de NOS app. 
KRAS/Volendam KEMBIT-LIONS Zondag 11 juni 15:15 uur NOS: Hele wedstrijd live op TV en via NOS.nl en de NOS app. 
*KEMBIT-LIONS KRAS/Volendam Zondag 18 juni 13:15 uur

NOS: Geschakelde uitzending op TV, hele wedstrijd live via NOS.nl en de NOS app. 

*Omdat KEMBIT-LIONS in de reguliere competitie als eerste is geëindigd speelt de ploeg een eventuele derde wedstrijd in eigen huis.