KEMBIT-Lions verslaat KRAS/Volendam in eerste duel om de titel

KEMBIT-Lions verslaat KRAS/Volendam in eerste duel om de titel

KEMBIT-Lions heeft de eerste wedstrijd in de Best of Three gewonnen. In Sittard versloeg de thuisploeg KRAS/Volendam met 28 – 25. Bij rust stond er een kleine achterstand op het scorebord, die in de tweede helft werd weggepoetst. Volgende week zondag volgt de return om 15:15 uur in Volendam.

 De eerste finalewedstrijd tussen het Limburgse Lions en Volendam begon met het openingsdoelpunt van Ids Eussen. De gasten namen daarna direct de regie over en liepen uit naar een 1-3 voorsprong dankzij goals van Tim Roefs en Jordy Baijens (tweemaal). Diezelfde Eussen zorgde voor met een keihard onderhands schot voor het antwoord van de Limburgers.

Het lukte Lions niet om in het vervolg van de eerste helft op voorsprong te komen tegen de oranjehemden. Dit kwam voornamelijk door sta-in-de-weg Even de Lange, de keeper in Volendamse dienst. De pas achttienjarige doelman liet zijn talent meerdere malen zien, door bijvoorbeeld de zevenmeter én rebound eruit te houden op de inzet van Ivo Steins. De grootste voorsprong in de eerste helft was een marge van drie doelpunten voor Volendam, nadat Lucas Schneider hard over het middenblok heen raak schoot.

Na een time-out van de Duitse trainer Christoph Jauernik van Lions zorgde Robin Leunissenvoor de aansluitingstreffer (9-10). Volendam schrok hier niet van en liep dankzij treffers van José Poças, Marc Kok en Stefan van Gils weer uit naar een marge van drie. Dankzij twee benutte zevenmeter van Lions-aanvoerder Ivo Steins bepaalde hij de ruststand: 11-13.

De wedstrijd werd hervat met een raak afstandsschot van Robin Leunissen. Het lukte Volendam om weer uit te lopen tot een marge van drie doelpunten dankzij Jeroen Roefs, Stefan van Gils, José Poçasen Lucas Schneider. Lions moest de rug rechten, anders was de eerste wedstrijd verloren gegaan. Dit lukte de thuisploeg voortreffelijk door vijf doelpunten op rij, zonder tegentreffer, te scoren. Robin Leunissen, Jasper Adams, Rob Schmeits, Ivo Steins en Luca van Straten waren ieder verantwoordelijk voor één doelpunt.

Waar in de eerste helft Evan de Lange meerdere malen zijn klasse liet zien, toonde Jens Dijkstra (Lions) deze in de tweede helft. Tim Roefs kwam vrij, maar zag zijn inzet gered worden door Dijkstra. Lions, nu op twee doelpunten voorsprong, zag de voorsprong naar een gelijke stand gaan door twee treffers van Jordy Baijens. De laatste tien minuten van de wedstrijd waren aangebroken en de stand was in evenwicht: 19-19.

In de slotfase werd de wedstrijd beslist op de details. Een twee minuten tijdstraf van Volendam, zorgde ervoor dat Lions weer twee doelpunten uit kon lopen. Na een derde tijdstraf voor de Duitser Lucas Schneider moest hij met een rode kaart het veld verlaten. Ids Eussen scoorde hierna in overtal de 24-21. Volendam kwam nog knap terug tot op één doelpunt. Met een score op karakter liet Ivo Steins de 27-25 optekenen, maar diezelfde Steins kreeg aan de andere kant een twee minuten tijdstraf én een zevenmeter tegen.

Dé kans om de spanning terug te brengen, was de zevenmeter van José Poças, maar hij zag zijn inzet gestopt worden door Bram Kleijkers. Lions speelde de wedstrijd uit en scoorde nog eenmaal door Jasper Adams: 28-25.

De ervaring en bredere bank van Lions bleek uiteindelijk de sleutel tot de overwinning. Topscoorders aan de kant van Lions waren Robin Leunissen Ivo Steins met beiden zes doelpunten, bij Volendam waren het met vijf doelpunten Lucas Schneider en Jordy Baijens. Volgende week zondag staat de tweede wedstrijd van de Best of Three op het programma, om 15:15 uur begint het duel in Volendam.