De Beach Dames U17 reizen eind juni af naar het EK in Izmir

De Beach Dames U17 reizen eind juni af naar het EK in Izmir

Bondscoach Frank Fokkens van de Beach Dames U17 heeft tien speelsters geselecteerd voor het Europees kampioenschap. Het EK wordt van donderdag 29 juni t/m zondag 2 juli gespeeld in het Turkse Izmir. In de poulefase van het eindtoernooi gaan de Beach Dames het opnemen tegen Kroatië, Tsjechië, Frankrijk en Duitsland.

Voordat de ploeg op woensdag 28 juni vertrekt richting Turkije werkt het team een voorbereiding af in Nederland. Er wordt getraind op de velden van SDS, DSS Heemskerk en AHV Achilles. In de voorbereiding op het EK zullen de dames ook deelnemen aan het NK-kwalificatietoernooi bij DSS. Deze lichting Beach Dames kan met een goed gevoel terugkijken op de vorige editie van het EK. Tijdens hun eerste deelname aan een eindtoernooi werd gelijk een bronzen medaille gewonnen. 

Selectie Beach Dames U17

1 Britt Voorwald DWS
2 Daphne Stoel PCA/Kwiek
3 Esmee Stege PCA/Kwiek
4 Ilva Blom JuRo Unirek/VZV
5 Lisa de Wolf HV Niedorp
6 Nienke Slippens JuRo Unirek/VZV
7 Stacey de Vries DWS
8 Sterre Jansen Olympia HGL
9 Tess Jansen PCA/Kwiek
10 Yinthe Schaddenhorst Travrelbags/HV Zwolle


Begeleiding Beach Dames U17

1 Frank Fokkens Bondscoach
2 Tim Bloemen Assistent Bondscoach
3 Hanna Wagner Fysiotherapeut
4 Vincent van der Meijden Teammanager