KEMBIT-LIONS verovert na zes jaar weer de landstitel

KEMBIT-LIONS verovert na zes jaar weer de landstitel

De handballers van KEMBIT-Lions hebben de landstitel veroverd. De ploeg uit Limburg versloeg zondagmiddag KRAS/Volendam met 26-34. Bij rust stonden de Volendammers nog aan de goede kant van de score. In de tweede helft liet Lions zien de betere ploeg te zijn. In het eerste best-of-three duel was Lions ook te sterk voor Volendam met 28-25.

Volendam begon scherp aan de tweede finalewedstrijd. In een afgeladen sporthal openden Tim Roefs en Lucas Schneider de score: 2-0. Jasper Adams schoot vanaf elf meter hard raak. De Volendamse dekking was fel en onderschepte tweemaal de bal. Lucas Schneider en Jordy Baijens maakten daar gretig gebruik van. Ids Eussen deed wat terug voor Lions en scoorde knap van afstand. Marc Kok verzilverde twee kansen op de rechterhoek: 6-2.

Lions had moeite met het hoge tempo en de energie van de ploeg uit Volendam. De talentvolle Ids Eussen nam zijn ploeg bij de hand en scoorde in korte tijd zijn derde goal. De Limburgers probeerden zelf het tempo op te voeren. Jasper Adams was snel weg in de tegenaanval en scoorde. In de volgende daaropvolgende aanval was de jonge keeper Evan de Lange een sta-in-de-weg. Dit leverde Volendam een kans op en de ploeg vergrootte de marge weer naar vier.

Jasper Adams en Ids Eussen lieten hun klasse zien met prachtige goals van afstand: 9-7. Er volgde een fase waarin beide ploegen hun zaakjes in de dekking goed op orde hadden. Het was Volendam dat opnieuw een gaatje sloeg. Jordy Baijens scoorde twee keer op rij: 12-8. Jonas Dell deed vanaf de cirkel wat terug, maar binnen een paar seconden gooide Jeroen Roefs aan de andere kant alweer de bal tegen de touwen.

Ondanks de hitte in de zaal bleef het tempo hoog liggen. Ivo Steins scoorde vanaf zeven meter en startte een inhaalrace. Met een man meer liet Ids Eussen opnieuw zien hoe goed hij is. Een fout in de Volendamse aanval werd direct afgestraft door Jasper Adams. Hij bracht de spanning terug in de wedstrijd: 13-12. Rob Schmeits bepaalde met zijn tweede doelpunt de ruststand op 14-13.

Het was stuivertje wisselen aan het begin van de tweede helft. Ids Eussen bracht zijn ploeg op gelijke hoogte: 14-14. Een keihard schot in de kruising van Stefan Van Gils betekende weer een voorsprong voor Volendam. Ivo Steins schoot vanaf de penaltystreep raak, waarna Jasper Adams zijn ploeg aan de goede kant van de score bracht: 17-18. Lucas Schneider bracht zijn team weer langszij. Ivo Steins schoot opnieuw een penalty raak.

Bram Kleijkers bracht knap redding op een inzet vanaf zevenmeter. Lions zette het verschil op twee met een heerlijk afstandsschot van Robin Leunissen: 18-20. Dit was het teken voor Geert Hinskens om zijn ploeg naar de kant te halen. Ondanks de time-out vergrootten Luca van Straaten en Robin Leunissen (2x) de marge: 18-23. Net als in het eerste duel trok Lions de wedstrijd in de tweede helft naar zich toe.

Volendam wist dat het nu alles uit de kast moest halen. Jordy Baijens gooide raak vanaf de linkerhoek, waarna Jelmer de Vries een penalty verzilverde: 20-23. Jeroen Roefs was het eindstation van een snelle tegenaanval en rondde zuiver af. Nu was het de Duitse trainer Christoph Jauernik die zijn ploeg naar de kant haalde. Ids Eussen prikte nog maar een keer raak met een onderhandsschot: 20-24. Jens Dijkstra had een knappe redding in huis.

Het Limburgse publiek ging steeds meer geloven in de landstitel. Ze genoten van een prachtige lob van Rob Schmeits. Hij zette daarmee de stand op 21-26. Marc Kok verkleinde het gat met een knappe draaibal: 23-26. De Limburgers hielden het tempo hoog en bleven scoren. Jonas Dell (2x) en Robin Leunissen vergrootten het gat naar vijf.  Een gat dat niet meer te overbruggen bleek voor de Volendammers.

In de slotfase liet Jens Dijkstra zien in bloedvorm te zijn met meerdere katachtige reddingen. Joris Baart scoorde in zijn laatste wedstrijd voor de Lions een knappe goal van afstand. Het geloof was weg bij Volendam. Marc Kok scoorde nog, maar de wedstrijd was al beslist. De tweede en beslissende wedstrijd in de Best of Three eindigde in een 26-34 overwinning voor Lions en de ploeg uit Limburg pakt hierdoor de landstitel.