Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal 2023 groot succes

Afgelopen zaterdag 10 juni gingen de Regiokampioenen de strijd met elkaar aan om het Nederlands Kampioenschap Schoolhandbal. In sportcentrum Valkenhuizen in Arnhem werd er in 3 categorieën gespeeld t.w. meisjes, jongens en gemengde teams.

Het NK is een bijzonder leuke manier om schoolkinderen te enthousiasmeren voor handbal. De onderlinge samenwerking tussen handballers en niet handballers is al jarenlang een enorm succes! We hebben veel mooie en sportieve wedstrijden gezien, waar aankomende talenten zich met hun schoolteams konden etaleren, een mooie promotie van de handbalsport.

In de meisjes poule werd de finale gespeeld tussen de scholen Verburgh-hof en het Kerspel. De wedstrijd werd gewonnen door de Verburgh-hof met 9 -6.

Basisscholen Hogenkamp en De Morgenster speelden de finale bij de jongens, ze maakten er een spannende wedstrijd van, met een gelijkspel als einduitslag. De jongens moesten zich opmaken voor het nemen van vijf strafworpen, de Hogenkamp uit Doetinchem wist het hoofd koel te houden en de serie te winnen.

Bij de gemengde teams werd de finale gespeeld tussen de Campus Columbus en De Woert. De Campus Columbus was de sterkste, zij wonnen de wedstrijd met 5-2.

Het was een mooie zonnige dag , naast het spelen van wedstrijden kon iedereen ook deelnemen aan de diverse handbalactiviteiten op het buiten terrein, deze werden door de Heren 1 van DFS uit Arnhem aangeboden.

De prijzen werden dit jaar per categorie uitgereikt door Ricardo Clarijs assistent-bondscoach Dames A.

Meisjes                                                         Jongens
1e plaats  Verburch-hof uit Poeldijk          1e plaats  Hogenkamp uit Doetinchem