Kaj Geenen gekozen als Talent van het Jaar

Kaj Geenen gekozen als Talent van het Jaar

Linkerhoekspeler Kaj Geenen van Herpertz Bevo HC heeft de prijs voor Talent van het Jaar in ontvangst mogen nemen. Voorzitter van het NHV, Roel Goffin, verraste hem met deze prijs tijdens zijn training. Hij is gekozen als Talent van het Jaar door Staffan Olsson, bondscoach van het Nederlands Herenteam.

Geenen speelt al vanaf zijn twaalfde bij Herpertz Bevo HC en stroomde vanuit de jeugd door naar de opleidingsploeg. Op eredivisieniveau liet hij al zien enorm veel talent te hebben. Het afgelopen seizoen werd zijn harde werken beloond en werd Geenen definitief overgeheveld naar de hoofdmacht van Bevo. 

In de hoofdmacht van Bevo heeft Geenen een goede indruk achtergelaten. Zo werd hij meerdere malen opgenomen in het ’team van de week’, kreeg hij een prijs voor de beste speler van de maand en later het seizoen veroverde hij een plek in het All-Star team van de BENE-League. Zijn goede prestaties bij zijn club bleven niet onopgemerkt. In maart mocht Geenen voor het eerst aansluiten bij het Nederlands team. Ook daar wist hij te overtuigen en werd hij opgenomen in de wedstrijdselectie. Op 12 maart 2023 maakte Geenen zijn debuut voor het Nederlands team tijdens een EK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Kroatië. In de korte tijd die hij deze wedstrijd in het veld stond was hij meteen belangrijk met zijn eerste goal in het shirt van Oranje.

Het NHV feliciteert Kaj met het behalen van deze mooie prijs.