Samir Benghanem gekozen tot Speler van het Jaar!

Samir Benghanem gekozen tot Speler van het Jaar!

De verkiezing voor Speler van het Jaar is uitgeschreven. Alle coaches van de Nederlandse BENE-League clubs hebben mogen stemmen op de beste Speler van het Jaar 2022-2023. Uit alle stemmen is gebleken dat Samir Benghanem de winnaar is dit jaar. De prijs werd uitgereikt door Margôt Hölscher, bestuurslid NHV. Hij wist de coaches het meest te overtuigen met zijn spel en mocht de trofee in ontvangst nemen. Bij zijn club Green Park/Handbal Aalsmeer speelde Benghanem een goed seizoen, in de BENE-League eindigde de ploeg op de derde plaats. In de HandbalNL League haalde zijn ploeg de finaleronde op één punt na net niet. 

Samir Benghanem, 29 jaar, is al vele jaren een belangrijke speler voor Green Park/Handbal Aalsmeer. Als aanvoerder en cirkelspeler van het team heeft hij al meerdere prijzen in ontvangst mogen nemen. Hij zorgde er mede voor dat zijn club vier keer landskampioen werd en de Supercup won. Samir komt oorspronkelijk uit Den Haag, waar hij in de jeugd begonnen is met handballen bij HV Hellas. In 2014 vervolgde hij zijn carrière bij Green Park/Handbal Aalsmeer. 

Sinds 2013 maakt Benghanem al deel uit van het Nederlands team, hij debuteerde op 30 oktober tegen Griekenland. Inmiddels staat de teller al op ruim 60 interlands waarin hij bijna 120 keer tot scoren kwam. 

Het NHV feliciteert Benghanem met het behalen van deze mooie prijs.