De Beach Dames zijn in Polen voor de European Olympic Games

De Beach Dames zijn in Polen voor de European Olympic Games

Bondscoach Peter Portengen van de Beach Dames heeft voor de European Olympic Games tien speelsters geselecteerd. Beach Handball zal dit jaar haar debuut gaan maken op de European Olympic Games. Vandaag start het toernooi dat t/m donderdag 22 juni gespeeld wordt in Polen. Nederland is ingedeeld in poule B, waar ze het op gaan nemen tegen Duitsland, Griekenland en Portugal. Alle wedstrijden worden live uitgezonden op www.europeangames.tv. 

Wedstrijdschema Beach Dames 
20 juni 13:00 Nederland – Portugal (Veld 2)
20 juni 20:00 Griekenland – Nederland (Veld 2)
21 juni 09:00 Duitsland – Nederland (Veld 1)

De Beach Dames kunnen met een goed gevoel afreizen naar de European Olympic Games. Op het afgelopen EK wisten de dames knap een zilveren medaille te winnen. In de finale was regerend wereldkampioen Duitsland na shoot-outs te sterk. Daarnaast zullen de Beach Dames in augustus deelnemen aan de World Beach Games op Bali. Dit toernooi zal plaatsvinden van 5 t/m 12 augustus. Twaalf landen zullen de strijd aan gaan voor de titel. 

Selectie Beach Dames A

1 Lisanne Bakker JuRo Unirek/V.Z.V.
2 Isabel Barnard Weststie
3 Anna Buter JuRo Unirek/V.Z.V.
4 Marit van Ede Geonius/V&L
5 Eva Heuten Unitas
6 Josien van den Hoek JuRo Unirek/V.Z.V.
7 Meike Kruijer JuRo Unirek/V.Z.V.
8 Amber van der Meij Westsite
9 Claudia ter Wal PCA/Kwiek
10 Manon Zijlmans Cabooter Group/Handbal Venlo


Begeleiding Beach Dames A

1 Peter Portengen Bondscoach
2 Léon Budé Assistent Bondscoach
3 Kelly Stevens Fysiotherapeut
4 Kim Clarijs-Schuurbiers Teammanager