Beach Dames spelen om plaats vijf t/m acht op European Olympic Games

De Beach Dames hebben in de kwartfinale op de European Olympic Games verloren van Noorwegen. De eerste set was spannend. Het was Noorwegen dat aan het langste eind trok: 21-22. In de tweede set kreeg Nederland geen grip op de wedstrijd. Noorwegen won met 22-28. Vanmiddag om 13:00 uur speelt de ploeg van bondscoach Peter Portengen tegen Griekenland om plaats 5-8.

Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd. Noorwegen veroverde de eerste bal en maakte een tweepunter. Namens Nederland wist Josien van den Hoek het net te vinden. Het duel ging tot 8-8 gelijk op. Noorwegen scoorde, waar Isabel Barnard een eenpunter noteerde. Na een redding van keepster Lisanne Bakker wist Anna Buter Nederland aan de goede kant van de score te brengen: 11-10. Nederland kon vervolgens een gaatje slaan van drie punten via Eva Heuten en Meike Kruijer (benutte penalty).

De Noorse specialist boog de achterstand om door twee keer te scoren: 15-16. Een spannende fase brak aan. Beide ploegen bleven om en om het net vinden. Aan Nederlandse kant was Anna Buter drie keer trefzeker. Vlak voor tijd zette de Noorse ploeg de stand op 21-22. Nederland kreeg nog een aanval om de setwinst naar zich toe te trekken, maar mistte hun laatste doelpoging.

Meike Kruijer begon goed aan de tweede set. Ze wist tweemaal een mooie pirouette af te ronden en bracht Nederland op 4-2. Beide teams hielden elkaar lang in evenwicht. Tot 12-12 was de stand gelijk. De Noren gingen zuiverder met hun kansen om en wisten een gaatje te slaan van vier punten. De Beach Dames lieten het er niet bij zitten. Via Josien van den Hoek en opnieuw Meike Kruijer kwam Nederland op gelijke hoogte: 16-16.

Het was opnieuw de Noorse ploeg die het initiatief in de wedstrijd nam. Ze kwamen twee keer achter elkaar tot scoren. Anna Buter wist als specialist het net te vinden. Noorwegen bleef ook scoren. Isabel Barnard hield Oranje in het juiste spoor: 20-22, maar het was wederom Noorwegen dat tot betere aanvalsmogelijkheden kwam. Ze liepen uit naar een verschil van vijf punten. Dat bleek niet meer de overbruggen voor Nederland. De Noren sloten de set af bij een stand van 22-28.