HV Nijenrodes is drie schitterende Beach Handball velden rijker!

HV Nijenrodes is drie schitterende Beach Handball velden rijker!

Nederland heeft er weer een Beach Handball locatie bij! HV Nijenrodes uit Breukelen heeft maar liefst drie (!) Beach Handball velden aan laten leggen. Beach Handball is groeiende in Nederland. Het is een leuke, uitdagende vorm van sport. Voorzitter Ingeborg van der Grift en Thijs Perquin van de technische commissie nemen het woord namens HV Nijenrodes. 

Wat voor vereniging is HV Nijenrodes?
‘’HV Nijenrodes een bloeiende en diverse vereniging, waar iedereen welkom is en zich thuis voelt. Zo hebben we al jaren een G-handbalteam en zijn we de laatste jaren weer flink aan het groeien bij de jeugd. Wij geloven in de kracht van handbal als middel voor persoonlijke groei. Na een dip zit er nu ook in ons ledenaantal weer flinke groei en we hopen dat er door onze beachhandbalvelden nog meer leuke handbalervaringen onstaan!’’

Waarom hebben jullie ervoor gekozen om drie Beach Handball velden aan te leggen?
‘’We hoorden en zagen om ons heen steeds meer verenigingen bezig zijn met het realiseren van beachhandbal(velden) en kregen steeds meer enthousiaste reacties van teams die ermee kennismaakten tijdens toernooien. Daarnaast liep het aantal teams dat we voor het buitenseizoen konden inschrijven steeds verder terug. Met name bij de oudere jeugd en senioren. Daarmee was er voor die leden lange tijd weinig te doen naast trainen. Onze verwachtingen zijn dat veel van deze leden wel op het zand actief willen zijn. Dat is toch een stuk minder blessuregevoelig dan asfalt. En nu de velden er liggen zijn de eerste senioren al op de velden gespot en komen er zelfs trainingen voor ouders die enthousiast geworden zijn. Dit komt vooral door de sfeer bij de wedstrijden van de kinderen’’.

Waarom deze locatie?
‘’Bij de sporthal van HV Nijenrodes in Breukelen hebben we de luxe van twee geasfalteerde buitenvelden. Deze velden zijn zeker niet altijd tegelijk in gebruik. Eigenlijk alleen op sommige trainingsavonden en op enkele zondagen. Een van de velden ombouwen tot beachhandbalvelden was een voor de hand liggende keuze. Het is een mooie aanvulling op ons sportaanbod. Daarnaast ging dit alles in goed overleg/onderhandeling met de gemeente. Zij hebben uiteindelijk de velden aangelegd en daar zijn we erg blij mee!’’

Wat is er mooi aan Beach Handball?
‘’Bij Beach Handbaltoernooien heerst er altijd een goede sfeer! De sport is erg uitdagend.  Het lijkt in zekere mate op het reguliere handbal, maar er zijn veel nieuwe en leuke spelregels aan toegevoegd. Daarnaast merken we aan veel kinderen dat ze liever op zand spelen dan op asfalt. Het nodigt uit om te vallen en te duiken en het is ook goed voor de techniek en inzicht, want je moet snel leren handelen en goed positie kiezen!’’

Ben je als vereniging geïnspireerd geraakt en wil je aan de slag met Beach Handball? Neem contact op met beachhandball@handbal.nl voor meer informatie over het aanleggen van eigen velden, het organiseren van clinics of bijvoorbeeld opleidingen.